Ταχύτερος ο Βινιάλες στις τελευταίες δοκιμές για το 2023 - Εντυπωσίασε ο Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini

Μάβερικ Βινιάλες

i

©Red Bull

Ταχύτερος ο Βινιάλες στις τελευταίες δοκιμές για το 2023 - Εντυπωσίασε ο Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:51 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:34 - 28.11.2023

Ο Μάβερικ Βινιάλες σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα τελευταία δοκιμαστικά για το 2023 στη Βαλένθια. Ωστόσο αυτός που κέντρισε τα βλέμματα όλων ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati.

Δύο ημέρες μετά την στέψη του Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati στη Βαλένθια οι αναβάτες συγκεντρώθηκαν ξανά για τελευταία φορά το 2023. 

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο οι ομάδες  πραγματοποίησαν μία ημέρα δοκιμών για να πάρουν την πρώτη εικόνα από τα πράγματα που ετοιμάζουν ενόψει του 2024. 

Ταχύτερος του πρώτου επίσημου τεστ της σεζόν 2024 ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia με χρόνο 1.29.253, ο οποίος πήρε την πολ ποζίσιον για τον αγώνα της Κυριακής (26/11).    

Έξι αναβάτες ανέβηκαν για πρώτη φορά στις νέες τους μηχανές, όπως ο Μαρκ Μάρκεθ, ο Λούκα Μαρίνι, ο Φράνκο Μορμπιντέλι, ο Άλεξ Ρινς, ο Πέδρο Ακόστα και ο Ζοάν Ζαρκό που θα είναι η δεύτερη φορά του με τον Ιάπωνα κατασκευαστή, πρώτη από το 2019.  

Ο Μπραντ Μπίντερ της KTM στη τελευταία του προσπάθεια έκανε τον δεύτερο χρόνο, ενώ στη 3η θέση κατετάγη ο Μάρκο Μπετζέκι της Mooney VR46. 

Στη 4η θέση βρέθηκε ο Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini, ο οποίος ήταν ο δεύτερος ταχύτερος αναβάτης με Ducati, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν με διαφορά ο ταχύτερος αναβάτης που έκανε ντεμπούτο με μοτοσυκλέτα διαφορετικού εργοστασίου. 

Ο Ραούλ Φερνάντεθ της δορυφορικής Aprilia ήταν στην 5η θέση της τελικής κατάταξης, μπροστά από τον Άλεξ Μάρκεθ με την έτερη Gresini Ducati. 

Στην 7η θέση ήταν ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο με την νέα του ομάδα VR46, ενώ στην 8η θέση πλασαρίστηκε η εργοστασιακή Ducati του Ενέα Μπαστιανίνι. 

Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Τζακ Μίλερ (KTM) και Λούκα Μαρίνι (Repsol Honda), με τον δεύτερο να δείχνει πως βρήκε γρηγορά μια καλή αίσθηση στην νέα του μοτοσυκλέτα. 

Στην 11η θέση τέλειωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2023, Πέκο Μπανάια με την νέα GP24, μπροστά από τον Φάμπιο Κουαρταραρό με τη Yamaha. 

Στη VR46 ο Ντι Τζιαναντόνιο
MOTOGP

19:36 - 28.11.2023

Στη VR46 ο Ντι Τζιαναντόνιο

Ως αναμενόταν, ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο που έλαμψε στο δεύτερο μισό του φετινού πρωταθλήματος στο MotoGP θα αναλάβει τη Ducati που άφησε ελεύθερη ο Λούκα Μαρίνι.

Οι επόμενες επίσημες δοκιμές του MotoGP θα πραγματοποιηθούν στη πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Tags: