Μπότας και Πέρες: Βίοι παράλληλοι;

Σέρχιο Πέρες - Βάλτερι Μπότας

i

©Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Μπότας και Πέρες: Βίοι παράλληλοι;

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:25 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 29.03.2023

Ο οδηγός της Alfa Romeo, Βάλτερι Μπότας βίωσε μια κάπως παρόμοια κατάσταση στη Mercedes μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον, όπως αυτή που βιώνει φέτος ο Πέρες με τον Φερστάπεν στη Red Bull.

Με πέντε σεζόν στη Mercedes, ο Βάλτερι Μπότας ήταν πάντα στη σκιά του Λιούις Χάμιλτον, οπότε παρομοιάζει την εμπειρία του με αυτό που περνάει ο Σέρχιο Πέρες αυτή τη στιγμή στη Red Bull

Ο οδηγός της Alfa Romeo ανέφερε επίσης ότι κατανοεί τον Πέρες στη συνοίκηση με τον Μαξ Φερστάπεν

«Δεν θα είναι εύκολο γι 'αυτόν. Θα θέλει να κερδίζει τόσο πολύ, αλλά είναι στην ίδια κατάσταση που ήμουν και εγώ στη Mercedes. Είναι δίπλα σε κάποιον που είναι απίστευτα δύσκολο να νικηθεί, κάποιος που είναι εξαιρετικά συνεπής και έχει πολύ ταλέντο», είπε ο Μπότας. 

Όσο για το τι συμβουλές θα έδινε στον Μεξικανό, ο Φιλανδός οδηγός τόνισε ότι δεν πρέπει να είναι πολύ φιλόδοξος.

«Θα έλεγα να προσπαθήσει να μην τον καταβάλει όλο αυτό. Πάνω από όλα, να συνεχίσει να πιστεύει στις δικές του ικανότητες και να κάνει αυτό που πρέπει», πρόσθεσε. «Αν και είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις».

Εν κατακλείδι, ο 33χρονος οδηγός μοιράστηκε τα συναισθήματα που σχετίζονται με το να μπεις στο πιο γρήγορο μονοθέσιο στο grid και πώς να το αντιμετωπίσεις όταν ο team mate σου ξεπερνά τις επιδόσεις σου.

«Αυτό είναι μια σύνθετη απόλαυση, πράγματι. Κάθε φορά που μπαίνεις στο πιο γρήγορο μονοθέσιο, είσαι ένας προνομιούχος άνθρωπος. Κάθε φορά που βγαίνεις στην πίστα, έχεις την ευκαιρία να πάρεις pole position ή την ευκαιρία να κερδίσεις τον αγώνα, αλλά όλοι το θέλουν», διευκρίνισε.

Ο Φινλανδός βρίσκεται τώρα στη δεύτερη σεζόν του μακριά από την ομάδα του Μπράκλεϊ, αφού έληξε το συμβόλαιό του και η Mercedes τον αντικατέστησε με τον Τζορτζ Ράσελ. Ωστόσο, πιστεύει ότι είναι πιο χαλαρός με τις νέες προκλήσεις που του παρουσιάζει η ζωή. 

«Δεν είναι πραγματικά παράξενο! Η ζωή αλλάζει και περνάς από τα διάφορα στάδια της καριέρας σου. Χρειάζεσαι χρόνο για να προσαρμοστείς, για να βρεθείς σε διαφορετική ομάδα, καθώς και να έχεις διαφορετικούς στόχους.

Επομένως, δεν είναι περίεργο. Έχω συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι και στην οποία έχω επικεντρωθεί. Μην με παρεξηγείτε. Μου λείπει η νίκη και η ευκαιρία να κερδίσω, αλλά ίσως αυτό έκανε τη μετάβαση λίγο πιο εύκολη».