Ο Φερστάπεν έσπασε και πάλι τα χρονόμετρα στην Αυστρία

Μία ακόμα πολ ποζίσιον για τον Φερστάπεν

i

©Pirelli

Ο Φερστάπεν έσπασε και πάλι τα χρονόμετρα στην Αυστρία

Δημήτρης Μπαλής 19:09 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:23 - 30.06.2023

Οι δύο Ferrari σε 2η και 3η θέση, με 4ο τον Νόρις και 5ο τον Χάμιλτον στην εκκίνηση.

Με πολλές ακυρώσεις χρόνων λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας και Ράσελ Πέρες να μένουν εκτός δεκάδας, οι κατατακτήριες δοκιμές σήμερα ενόψει του γκραν πρι της Κυριακής στην Αυστρία, είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Το μεγάλο ζητούμενο ήταν κι εδώ ποιος θα ρίξει τον Φερστάπεν από την πολ ποζίσιον και ποιος θα μπορέσει να τον κερδίσει φέτος, εκτός από τον Πέρες που το έχει κάνει δύο φορές στις οκτώ.

Τελικά, και στην Αυστρία θα ξεκινήσει από την πολ ποζίσιον ο Ολλανδός, αλλά ο Λεκλέρ τον απείλησε και εν γένει η Ferrari έδειξε πυγμή.

Με γεμάτες τις εξέδρες στο Red Bull Ring, στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών, στο Q1, ο Μπότας είχε τετ-α-κε με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία για λίγα λεπτά. Ο Μπότας δεν είχε καταφέρει να κάνει χρόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Με την επανέναρξη της διαδικασίας, ο Φερστάπεν έκανς τον καλύτερο χρόνο με Σάινθ και Λεκλέρ να ακολουθούν. Οι δύο Ferrari έδειχναν από το μεσημέρι δυνατές, σε αντίθεση με τις δύο Mercedes αλλά και τις δύο Aston Martin.

Ωστόσο, ο Νόρις με τη McLaren έκανε δεύτερο χρόνο με εντυπωσιακό τρόπο, τη στιγμή που ο Πέρες προσπαθούσε από τη 13η θέση να βελτιώσει τον χρόνο του. Τελικά κατάφερε να είναι δεύτερος.

Τσουνόντα, Ζου, Σάρτζεντ, Μάγκνουσεν και Ντε Βρίες έμειναν εκτός του Q2.

Στο Q2 ο Νόρις από την αρχή έκανε έναν πολύ καλό χρόνο που του έδωσε τη δυνατότητα να καθίσει στα πιτς.

Ενώ απέμεναν 6 λεπτά για το φινάλε της διαδικασίας, όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί ήταν στην πίστα, εκτός από Γκασλί και Οκον με τις δύο Alpine.

Ηταν βέβαιο ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο όλοι προσπαθούσαν να κρατήσουν δυνάμεις ώστε να κάνουν έναν ή δύο γρήγορους γύρους στο τέλος.

Ο Φερστάπεν έκανε και πάλι τον καλύτερο χρόνο, με 8 εκατοστά πίσω του τον Σάινθ, ενώ Νόρις και Λεκλέρ ακολουθούσαν.

Ο χρόνος του Πέρες ακυρώθηκε με τον Μεξικανό οδηγό να έχει μόνο έναν γρήγορο γύρο για να μπει στην τελική δεκάδα. Και πάλι κατάφερε την τελευταία στιγμή να είναι δεύτερος αλλά και πάλι ο χρόνος του ακυρώθηκε λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας. Ετσι έμεινε εκτός της τελικής δεκάδας, όπως και ο Ράσελ με τη Mercedes, ο Οκον, ο Πιάστρι και ο Μπότας.

Με δύο μεγάλες εκπλήξεις πήγαμε στην τελική διαδικασία για την πολ ποζίσιον, με την πρώτη δεκάδα. Ράσελ και Πέρες εκτός μάχης.

Στο Q3 και πάλι ο Φερστάπεν ήταν με πρώτο χρόνο, με Λεκλέρ και Σάινθ να ακολουθούν, Νόρις και Χάμιλτον να έπονται, ενώ ο χρόνος του Στρολ ακυρώθηκε λόγω υπέρβασης ορίων της πίστας.

Στο φινάλε μια ακόμα πολ ποζίσιον στην Αυστρία για τον Φερστάπεν που θα ξεκινήσει τον αγώνα με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Νόρις, ενώ ο Αλόνσο ήταν απογοητευτικός. 

Tags: