Ο Φερστάπεν ταχύτερος στα δοκιμαστικά της Αυστρίας όμως δυνατές ήταν οι Ferrari

Ο Μαξ Φερστάπεν και πάλι ταχύτερος στην Αυστρία

i

©redbullcontentpool

Ο Φερστάπεν ταχύτερος στα δοκιμαστικά της Αυστρίας όμως δυνατές ήταν οι Ferrari

Δημήτρης Μπαλής 17:27 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:34 - 30.06.2023

Σκληρή μάχη αναμένεται σήμερα, αργότερα στις κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Αυστρίας.

Το φορμάτ του αγώνα της Αυστρίας επιτρέπει τις εκπλήξεις. Οσο μπορούμε να το λέμε αυτό, δεδομένου ότι ο Φερστάπεν έως τώρα «δεν παίζεται», που λέμε.

Πριν από λίγη ώρα τελείωσε το σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών στην Αυστρία, ενώ το δεύτερο σκέλος δεν θα έχει τη μορφή των ελεύθερων, αλλά των κατατακτήριων για τον σχηματισμό του γκριντ στον αγώνα της Κυριακής.

Αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά φέτος, μετά το Αζερμπαϊτζάν και θα το δούμε σε ακόμα 4 αγώνες, επειδή αύριο θα γίνει το πρωί το Sprint Shootout, από το οποίο θα καθοριστεί η σειρά εκκίνησης του Sprint Race που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου.

Με όλα αυτά, λοιπόν, δεν αποκλείουμε εκπλήξεις τόσο σήμερα το απόγευμα για τις θέσεις στο γκριντ του αγώνα της Κυριακής, όσο και αύριο για τις θέσεις στο γκριντ του αγώνα σπριντ.

Πάντως, με πολλές εναλλαγές σε πρώτο χρόνο, στο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν αυτός που κινήθηκε ταχύτερα όλων, μπροστά από τις δύο Ferrari των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Λιούις Χάμιλτον, σε ένα ζεστό και ηλιόλουστο απόγευμα στους λόφους της Στυρίας, ήταν αυτός που άνοιξε τις δοκιμές με τον καλύτερο χρόνο, για να απαντήσει ο Φερστάπεν. Ο Πέρες ανέβασε ρυθμό και έπειτα ήρθε η σειρά του Αλόνσο.

Κάποια στιγμή μπήκε σφήνα στην πεντάδα ο Αλμπον και στα τελευταία 15 λεπτά της διαδικασίας, οι περισσότερες ομάδες επέλεξαν να εξερευνήσουν τα όρια της πίστας Red Bull Ring με μαλακά ελαστικά για να προετοιμαστούν για τους προκριματικούς αργότερα.

Ο Λανς Στρολ ξεπετάχτηκε στη δεύτερη θέση, με τον Λεκλέρ βάζοντας μαλακά ελαστικά να περνά πρώτος. Στη συνέχεια, ο Πέρες ανέβηκε στη δεύτερη θέση με τον Φερστάπεν να περνά επικεφαλής με τη μεσαία γόμα.

Ο Σάινθ, με μαλακή γόμα ήταν ταχύτερος από τον Φερστάπεν, ο οποίος απάντησε στον τελευταίο γύρο με καλύτερο χρόνο και τον Λεκλέρ τρίτο.

Το επισήμανα και πριν: να περιμένουμε μεγάλη μάχη σε λίγο, στις δοκιμές κατάταξης.

Tags: