Ο Μαξ Φερστάπεν έδωσε και πάλι το στίγμα του στο Σίλβερστοουν

Ο Μαξ Φερστάπεν ταχύτερος στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Σίλβερστοουν

i

©redbullcontentpool

Ο Μαξ Φερστάπεν έδωσε και πάλι το στίγμα του στο Σίλβερστοουν

Δημήτρης Μπαλής 16:16 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:23 - 07.07.2023

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull ήταν ταχύτερος στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στο βρετανικό γκραν πρι.

Ασταμάτητες δείχνουν οι Red Bull καθώς και σήμερα είτε με μεσαία γόμα ελαστικών είτε με μαλακή, κατάφεραν να κάνουν τους καλύτερους χρόνους, με τον Μαξ Φερστάπεν και πάλι σε πρώτο ρόλο. Ο Σέρχιο Πέρες ήταν δεύτερος, ενώ πολύ ψηλά, με τρίτο χρόνο, εμφανίστηκε ο Άλεξ Άλμπον με την υψηλών προδιαγραφών Williams, η οποία θέλει στην έδρα της να δείξει ότι μπορεί κάτι παραπάνω.

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο που είχαμε και βροχή στην Αυστρία, στο ιστορικό σιρκουί του Σίλβερστοουν είχαμε καταγάλανους ουρανούς, γεμάτες εξέδρες και πολύ κόσμο γύρω γύρω στο γρασίδι.

Φορώντας τα ελαστικά της Pirelli που έχουν νέα σύνθεση, οι οδηγοί στην ωριαία διαδικασία δοκίμασαν όλες τις διαθέσιμες γόμες και με διαφορετικά φορτία καυσίμου.

Τελικά, με τη μαλακή γόμα ελαστικών ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν έκανε χρόνο 1’28’’.600 που ήταν άπιαστος από τον ομόσταβλό του Σέρχιο Πέρες, δίνοντας, όμως, το 1-2 στην ομάδα των ταύρων που έχουν τις εγκαταστάσεις τους στο Μίλτον Κέινς.

Η Red Bull εμφανίστηκε με περιορισμένες αναβαθμίσεις, η Ferrari δεν έφερε καμία αλλαγή, αλλά Mercedes και Aston Martin εμφανίστηκαν με νέα πακέτα αεροδυναμικής, ειδικά η γερμανική ομάδα με νέο ρύγχος.

Η Williams έφερε κι αυτή πολλές αλλαγές και έδειξε εντυπωσιακή ταχύτητα στην ευθεία ακόμα και από την Aston Martin του Φερνάντο Αλόνσο και τη Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ.

Η Alpine έδειξε καλό ρυθμό με τον Οκόν να βρίσκεται μεταξύ του Λεκλέρ και του Σάινθ με την άλλη Ferrari, με τους δύο οδηγούς κάποια στιγμή να έχουν τους καλύτερους χρόνους. Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren συνέχισε τις καλές εμφανίσεις μετά την Αυστρία και ακολούθησαν ο Στρολ της Aston Martin με τον Πιάστρι της McLaren. Δεν είχαμε Mercedes στην πρώτη δεκάδα, επειδή χρησιμοποίησαν μεσαία και σκληρή γόμα ελαστικών.

Ο Τζορτζ Ράσελ είχε μια μικρή έξοδο με τη Mercedes χωρίς πρόβλημα, ο Σάρτζεντ δείχνει να μη μπορεί να βρει ρυθμό στη Formula 1, ενώ Μάγκνουσεν και Χούλκνεμπεργκ ήταν τελευταίοι σε χρόνους με τις Haas.

Σε δύο ώρες ξεκινά το δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών, με τους χρόνους μάλλον να βελτιώνονται.

Tags: