Ο Μπανιάια κέρδισε την εκπληκτική μάχη για την πολ ποζίσιον στο MotoGP Γερμανίας

Ο Φραντσέσκο Μπανιάια στο Σάσερινγκ

Ο Μπανιάια κέρδισε την εκπληκτική μάχη για την πολ ποζίσιον στο MotoGP Γερμανίας

Δημήτρης Μπαλής 12:57 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:05 - 17.06.2023

Τρεις πτώσεις σήμερα είχε ο Μαρκ Μάρκεθ διαλύοντας τις Honda με τον Μπανιάια να γελά ξανά στην πρώτη θέση.

Τι θέαμα που προσφέρει το MotoGP είναι εκπληκτικό και σας προτείνω να το παρακολουθείτε διότι κόβει την ανάσα.

Στον 7ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP που πραγματοποιείται στη Γερμανία, με καιρικές συνθήκες ευμετάβλητες, με ψιλόβροχο αλλά και ήλιο κατά διαστήματα, σήμερα είχαμε απίστευτη μάχη σε όλες τις διαδικασίες.

Κι ενώ χθες στα δύο ελεύθερα δοκιμαστικά που καθόριζαν τις θέσεις στα δύο προκριματικά Q1 και Q2 έγινε το έλα να δεις, με πτώσεις και ατυχήματα, ένα εκ των οποίων με Μαρκ Μάρκεθ και Ζοάν Ζαρκό ήταν απίστευτο με τους δύο αναβάτες να βγαίνουν αλώβητοι αλλά τη Ducati του Γάλλου κομμένη στα δύο, σήμερα είχαμε τρομερές μάχες τόσο στο τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών, που έγινε με λίγη βροχή, όσο και στα προκριματικά.

Αυτός που έκλεψε –αρνητικά- και πάλι την παράσταση, ήταν ο Μάρκ Μάρκεθ. Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αδυνατεί να συμβιβαστεί με τη μέτρια Honda και πιέζοντας ίσως και πάνω από το όριο, έχει συνεχείς πτώσεις με αποτέλεσμα οι μηχανικοί να μην προλαβαίνουν να επιδιορθώνουν τις Honda που διαλύει όταν πέφτει. Χθες ο Μαρκ Μάρκεθ είχε την πτώση που προανέφερα και σήμερα είχε τρεις ακόμα!

Την πρώτη όταν συμμετέχοντας στο Q1 προσπαθούσε να κάνει έναν από τους δύο χρόνους που θα τον έβαζαν στο Q2 που θα γινόταν λίγο αργότερα. Τελικά, την τελευταία στιγμή με την εφεδρική Honda τερμάτισε δεύτερος πίσω από την ΚΤΜ του Μπραντ Μπίντερ.

Τις άλλες δύο πτώσεις τις είχε στο Q2, στη μέση και στο τέλος της διαδικασίας, προσπαθώντας να κάνει την υπέρβαση. Τελικά, υπέρβαση κάνουν οι μηχανικοί που κοντεύουν να μείνουν και από ανταλλακτικά! Ο Μαρκ Μάρκεθ θα ξεκινήσει από την 7η θέση στο γκριντ κι ας ελπίσουμε να έχει καλό αγώνα.

Ωστόσο, η πρώτη θέση άλλαξε πολλές φορές χέρια με τα τελευταία 3 λεπτά να είναι δραματικά. Μπετσέκι, Ζαρκό, Μίλερ, Μαρίνι και Μπανιάια εναλλάσσονταν σε χρόνους, με τον τελευταίο να κάνει τελικά τον καλύτερο και να ξεκινά από την πολ ποζίσιον.

Στο τέλος, η πτώση του Ζαρκό που ήθελε να βελτιώσει τον χρόνο του αλλά και του Μπετσέκι που ήθελε κι αυτός το ίδιο, έδωσαν ανάσα στον Μπανιάια.

Το βέβαιο είναι ότι τόσο στον αγώνα σπριντ που θα ξεκινήσει σήμερα νωρίς το απόγευμα, όσο και στο γκραν πρι αύριο, στο Σάσερινγκ της Γερμανίας, θα δούμε εκπληκτικές μάχες.

Tags: