Ο Χόρχε Μάρτιν ταχύτερος στις δοκιμές του MotoGP Αμερικής (vid)

Ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia έκανε τον έκτο χρόνο

i

©Aprilia

Ο Χόρχε Μάρτιν ταχύτερος στις δοκιμές του MotoGP Αμερικής (vid)

Δημήτρης Μπαλής 13:00 - 15.04.2023

Επικράτησε του Μπανιάια σε μια διαδικασία όπου σημειώθηκαν αρκετά ατυχήματα.

Επιστροφή στη δράση για το MotoGP. Μετά τον πρώτο αγώνα στην Πορτογαλία και τον δεύτερο στην Αργεντινή, οι αναβάτες μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ.

Κι ενώ η πρώτη περίοδος των δοκιμαστικών στο Οστιν ανήκε στον Μαρίνι με τη Dicati, στη δεύτερη περίοδο, όπου βελτιώθηκαν οι χρόνοι, ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac έκανε τον καλύτερο χρόνο, αφήνοντας 6 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω του τον Φραντσέσκο Μπανιάια της εργοστασιακής Ducati και τρίτο τον Αλεξ Ρινς της LCR Honda.

Παρά τα μαύρα σύννεφα που επικρατούσαν πάνω από την πίστα του Οστιν, η βροχή δεν έκανε την εμφάνισή της. Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα, της RNF Aprilia, ενώ είχε αρχικά τον τρίτο χρόνο, είχε πτώση στη στροφή 2 πατώντας στη βαμμένη λευκή γραμμή στην άκρη της πίστας και λίγο αργότερα μια δεύτερη πτώση στη φουρκέτα της στροφής 12, με αποτέλεσμα να έχει τον 15ο χρόνο της διαδικασίας. Οσο περνούσε ο χρόνος, υπήρχαν πολλές ανακατατάξεις στις θέσεις των οδηγών, με τον Μάβερικ Βινιάλες και την Aprilia να κατεβάζει τον χρόνο κάτω από τα 2’03’’, ενώ ο Λούκα Μαρίνι της VR46 με τη Ducati έφερε τον χρόνο στο 2’02’’.662. Ο Μπανιάια με τη Ducati έκανε 2’02’’544 με περίπου οκτώ λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση των δοκιμών, μέχρι που ο Μάρτιν της Pramac τον κατέβασε στο 2’02’’.178, όντας ο ταχύτερος.

Ο ομόσταβλός του Ζοάν Ζαρκό έμεινε στη 14η θέση μετά από μια πτώση στη στροφή 6 με τη Ducati να μένει στη μέση της πίστας, αναγκάζοντας τον Μιρ της Honda, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύγκρουση, να φύγει στο χαλίκι και να περιοριστεί στη 12η θέση.

Ο πρωτάρης της Tech3 Αουγκούστο Φερνάντεθ ήταν ένας ακόμη από τους πέντε αναβάτες που είχαν πτώση κατά τη διάρκεια του FP2, μένοντας στην 21η θέση, μπροστά από τον προσωρινό ομόσταβλό του Γιόνας Φόλγκερ, ο οποίος αγωνίζεται στο πρώτο του MotoGP από το γκραν πρι της Αραγονίας το 2017.

Ο προσωρινός αντικαταστάτης του Μαρκ Μάρκεθ, ο Στέφαν Μπραντλ, είχε κι αυτός πτώση, μένοντας στην 20η θέση.

Σήμερα έχουμε μια ακόμα διαδικασία ελεύθερων δοκιμών, δύο περιόδους κατατακτήριων δοκιμών και τον αγώνα σπριντ, με το γκραν πρι να διεξάγεται αύριο.

Tags: