Τραγωδία στην Ουγγαρία – Τέσσερις νεκροί σε αγώνα ράλι

Τραγωδία στην Ουγγαρία – Τέσσερις νεκροί σε αγώνα ράλι

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:47 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:47 - 24.03.2024

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ράλι Esztergom-Nyerges, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στους θεατές.

Τραγική κατάληξη είχε η έναρξη του ράλι Esztergom–Nyerges στην Ουγγαρία.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον οκτώ τραυματίστηκαν όταν ένα όχημα ξέφυγε από το δρόμο και έπεσε πάνω στους θεατές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα στα θύματα είναι κι ένα μικρό παιδί.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εθνικής υπηρεσίας ασθενοφόρων αναφερόμενος στους τραυματίες είπε: «Ένα παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή του. Ακόμα μεταφέρθηκαν έξι άτομα, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, με πιο ελαφρά τραύματα. Στο σημείο του δυστυχήματος έφτασαν οκτώ ασθενοφόρα και τέσσερα ελικόπτερα διάσωσης».

Ακόμα δεν είναι βέβαιο για το πού μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, εκτός από το νοσοκομείο στο Έστεργκομ, αλλά το νοσοκομείο στην Ταταμπάνια διαθέτει επίσης ελικοδρόμιο, οπότε είναι πιθανό κι εκεί να μεταφέρθηκαν τραυματίες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της αστυνομίας της κομητείας Κομαρόμ-Έστεργκομ, ένα από τα οχήματα που συμμετείχαν στο ράλι, βγήκε από τον δρόμο μεταξύ Λαμπατλάν και Μπαγιότ και τα αίτια δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Αυτόπτης μάρτυρας σχολίασε ότι το αυτοκίνητο - σύμφωνα με πληροφορίες του RallyLife - ένα Skoda Fabia R5, ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα από το Λαμπατλάν όταν βγήκε από τον δρόμο πριν την πινακίδα για μείωση ταχύτητας. Δεν είχε τον έλεγχο και παρέσυρε ανθρώπους που στέκονταν κοντά στο σημείο.

Το Arrabona Rally Club, που διοργάνωσε τον αγώνα, εξέδωσε αρχικά μια σύντομη δήλωση στη σελίδα του και τόνισε ότι το 11ο Ράλι Esztergom-Nyerges θα διακοπεί λόγω του δυστυχήματος.

Η αστυνομία, παράλληλα, επέτρεψε στους φωτογράφους να μπουν στο σημείο του δυστυχήματος το απόγευμα, αλλά οι διοργανωτές δεν συμφώνησαν με αυτό.

Η διοίκηση της Ουγγρικής Εθνικής Ένωσης Αυτοκινήτων εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων. Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται σε συνεργασία με τις Αρχές και ότι δεν επιθυμούν να σχολιάσουν περισσότερες πληροφορίες μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.