Περνάει στην αντεπίθεση η οικογένεια του Σουμάχερ, μηνύει περιοδικό για «συνέντευξη» μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Μίκαελ και Κορίνα Σουμάχερ

i

Μίκαελ και Κορίνα Σουμάχερ/ ©Photo by Hoch Zwei/Getty Images

Περνάει στην αντεπίθεση η οικογένεια του Σουμάχερ, μηνύει περιοδικό για «συνέντευξη» μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Κώστας Τόπας 11:33 - 20.04.2023

Η γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Aktuelle» δέχθηκε πυρά αφού χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να παραποιήσει μια συνέντευξη με τον Μίκαελ Σουμάχερ. Η οικογένεια του πρώην πιλότου, σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον της.

Η... ψεύτικη συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ, που δημοσιεύτηκε από την «Die Aktuelle» και πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες. Η οικογένεια του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 σχεδιάζει, σύμφωνα με τον «The Guardian», να κινηθεί νομικά κατά των Μέσων ενημέρωσης που χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη για να προσομοιώσουν μια συνέντευξη με το θύμα ενός σοβαρού ατυχήματος στο σκι, πριν από δέκα χρόνια.

Στην εβδομαδιαία εφημερίδα, η AI περιέγραψε λεπτομερώς τις συνέπειες αυτού του ατυχήματος στη ζωή ενός Σουμάχερ, που τώρα κρατείται μακριά από το ευρύ κοινό από την οικογένειά του: «Η ζωή μου άλλαξε τελείως από το ατύχημα. Ήταν μια φρικτή στιγμή για τη γυναίκα μου, Τα παιδιά και όλη η οικογένεια. Ήμουν τόσο σοβαρά τραυματισμένος που πέρασα μήνες σε ένα είδος τεχνητού κώματος, γιατί διαφορετικά το σώμα μου δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε όλα αυτά».

Μετά από αυτή τη συνέντευξη, η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ σχεδιάζει νομική αγωγή εναντίον ενός γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού. Εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ επιβεβαίωσε στο Reuters την πληροφορία για την επικείμενη μήνυση.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο «OLBG», ο άνθρωπος που είναι κοντά στην οικογένεια Σουμάχερ εξήγησε πώς αυτό το ατύχημα είχε επηρεάσει τη ζωή της Κορίνα (σύζυγος του Σουμάχερ) και του Μικ (γιος του Σουμάχερ και πρώην οδηγός της Haas): «Είναι σαν φυλακισμένη γιατί όλοι θέλουν να της μιλήσουν για τον Μάικλ. Είναι επίσης δύσκολο για τον Μικ να προσπαθήσει να κάνει καριέρα στους αγώνες».