Προειδοποίηση του Χόρνερ στον Πέρες

Σέρχιο Πέρες - Κρίστιαν Χόρνερ

i

Photo by Mark Thompson/Getty Images

Προειδοποίηση του Χόρνερ στον Πέρες

Ο διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ ανέφερε πως ο Σέρχιο Πέρες θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό αν θέλει να ανταγωνιστεί τον Μαξ Φερστάπεν αυτή τη σεζόν.

Στη πραγματικότητα η δήλωση του Χόρνερ προς τον Πέρες, ήταν ότι άμα ο Μεξικανός θέλει να βάλει δύσκολα στον Μαξ Φερστάπεν θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. 

Μπορεί ο 33χρονος να τερμάτισε στη 2η θέση στο Grand Prix του Μπαχρέιν, αλλά μετά τον αγώνα δήλωσε πως διαχειριζόταν τον ρυθμό του έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τη φθορά στα εξαρτήματα του μονοθέσιου του.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Χόρνερ:

«Ο Τσέκο είναι τώρα στον τρίτο του χρόνο στην ομάδα, έχει αυτοπεποίθηση, είναι άνετος και πρέπει να βγάλει το καλύτερο που έχει – όχι μόνο με τον Μαξ. Οι οδηγοί (της Ferrari) πιέζουν ο ένας τον άλλον σκληρά, οι οδηγοί της Mercedes (σπρώχνουν ο ένας τον άλλον) σκληρά, έχουμε αυτό που μοιάζει με έναν πολύ φορμαρισμένο βετεράνο (Φερνάντο Αλόνσο) σε ένα πράσινο αυτοκίνητο επίσης, οπότε θα είναι ένα πραγματικά συναρπαστική χρονιά.

Ο Πέρεζ είναι ένας από τους πιο έμπειρους οδηγούς στο τρέχον grid της F1 καθώς μπήκε στο άθλημα με τη Sauber το 2011. Νομίζω ότι ο βασικός λόγος της συνεργασίας μας με τον Τσέκο ήταν η εμπειρία του. Και ήταν άδικο, ίσως, για τα δύο προηγούμενα παιδιά (Πιερ Γκασλί και Άλεξ Αλμπόν) που τους φέραμε στην ομάδα τόσο νωρίς.

Πιστεύω ότι ο Τσέκο με την εμπειρία του, έχει αντιπαρέλθει μερικές πολύ δύσκολες καταστάσεις στην καριέρα του, και νομίζω ότι αυτό που μας έφερε είναι... είναι ένας πολύ στρογγυλεμένος τύπος, είναι ένας σπουδαίος ομαδικός παίκτης. Έχει μια καλή οπτική για την εξέλιξη του μονοθέσιου και είναι πολύ εύκολο να δουλέψεις μαζί του, άρα αυτοί είναι όλοι οι λόγοι για να τον προτιμήσεις, και τα καταφέρνει».