Η Red Bull κατηγορείται από πρώην οδηγό της για «πισώπλατη μαχαιριά» (vid)

Ντανίλ Κβίατ

i

©Print Screen

Η Red Bull κατηγορείται από πρώην οδηγό της για «πισώπλατη μαχαιριά» (vid)

Ο Ντανίλ Κβίατ έχασε τη θέση του δίπλα στο πλευρό του Ντάνιελ Ρικιάρντο με μόλις τέσσερις αγώνες στη σεζόν της Formula 1 του 2016, με τον Μαξ Φερστάπεν να καλύπτει το κενό του Ρώσου οδηγού..

Ο Ντανίλ Κβίατ κατηγόρησε τη Red Bull για προδοσία αναφορικά με την αποχώρηση του από την ομάδα στις αρχές της σεζόν της Formula 1, το 2016.

Ο Ρώσος οδηγός ήταν team mate του Ντάνιελ Ρικιάρντο το 2015, αλλά μετά από μόλις τέσσερις αγώνες της δεύτερης χρονιάς του με την αυστριακή ομάδα, η Red Bull επέλεξε να αντικαταστήσει τον Κβίατ με τον τότε οδηγό της Toro Rosso, Μαξ Φερστάπεν.

Ο 28χρονος απομακρύνθηκε πριν από το τέλος της σεζόν του 2017 για να τον αντικαταστήσει ο Πιέρ Γκασλί πριν επιστρέψει το 2019 για να καλύψει ένα κενό στην ομάδα με έδρα τη Faenza.

Από τότε που τελείωσε η καριέρα του στην F1, ο Κβίατ απόλαυσε ένα cameo στο NASCAR πριν υπογράψει μια πλήρη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με την LMP2 της Prema. Ο τρεις φορές νικητής του βάθρου της F1 θα είναι επίσης ο εργοστασιακός οδηγός της Lamborghini για το πρόγραμμα LMDh της ιταλικής ομάδας από το 2024.

Ενώ ο Κβίατ έχει ξεπεράσει την απογοήτευση από την αποχώρηση του από τη Red Bull, είπε στο podcast Track Limits ότι είχε έρθει σε επαφή με τη Ferrari για την πιθανότητα να αντικαταστήσει τον Κίμι Ράικονεν πριν από τον αποχώρησή του.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα για την συμπεριφορά της Red Bull απέναντί του, ο Ρώσος εξήγησε: «Ένιωσα πραγματικά προδομένος εκείνη τη στιγμή. Ήταν μια «μαχαιριά» στην πλάτη, αλλά έτσι είναι η ζωή, σε μαχαιρώνουν πισώπλατα, μερικές φορές ξέρεις, είναι φυσιολογικό. Τώρα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Έχω άλλη μια καλή καριέρα στους αγώνες, οπότε ένα μέρος του εαυτού μου φυσικά είναι πολύ ευγνώμων στη Red Bull. Το άλλο μέρος του εαυτού μου εξακολουθεί να είναι πολύ δυσαρεστημένο με αυτό».