Ρεζέρβα οδηγός στη Mercedes το 2023 ο Μικ Σουμάχερ

Μικ Σουμάχερ

i

©twitter Mercedes

Ρεζέρβα οδηγός στη Mercedes το 2023 ο Μικ Σουμάχερ

Δημήτρης Μπαλής 14:31 - 15.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:53 - 15.12.2022

Σταμάτησε η συνεργασία του με τη Haas, αλλά και με τη Ferrari, καθώς είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα νέων οδηγών.

Δύο αποχωρήσεις και μια πρόσληψη για τον γιό του Μίκαελ Σουμάχερ, οι δύο κινήσεις μόλις σε μια ημέρα, σήμερα.

Η Scuderia Ferrari και ο Μικ Σουμάχερ, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας, αποφάσισαν αμοιβαία να μην επεκτείνουν τη συνεργασία τους, αφού συνεργάστηκαν για τέσσερα χρόνια με τον Μικ να είναι μέλος της Ferrari Driver Academy.

Από την άλλη, πάλι σήμερα η Mercedes επιβεβαίωσε ότι ο Μικ θα αναλάβει τον ρόλο του εφεδρικού οδηγού για το 2023, μετά την αποχώρησή του από τη Haas. Μόλις συνέβη αυτό, και λόγω των ισχυρών δεσμών της Mercedes με την οικογένεια Σουμάχερ, το αφεντικό της ομάδας, Τότο Βολφ, άνοιξε την πόρτα του για να τον υποδεχθεί.

Ο επτά φορές πρωταθλητής Μίκαελ Σουμάχερ, αγωνιζόταν για τη Mercedes σε σπορ αυτοκίνητα και DTM πριν γίνει οδηγός F1, ενώ τελείωσε την καριέρα του στους Silver Arrows, σε μια τριετία από το 2010-12. Επίσης, ο θείος του Μικ, Ραλφ και ο ξάδερφός του Ντέιβιντ, έχουν αγωνιστεί κι αυτοί για τη Mercedes σε διάφορες κατηγορίες.

«Ο Μικ είναι ένας ταλαντούχος νεαρός οδηγός και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε στην ομάδα. Είναι εργατικός, έχει μια ήρεμη και μεθοδική προσέγγιση και εξακολουθεί να διψά να μάθει και να βελτιωθεί ως οδηγός. Όλα αυτά είναι σημαντικά χαρακτηριστικά και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε το W14. Γνωρίζουμε επίσης ότι με δύο χρόνια εμπειρίας σε αγώνες στη Formula 1, θα είναι έτοιμος να μπει στο μονοθέσιο σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να αντικαταστήσει είτε τον Λιούις (Χάμιλτον), είτε τον Τζόρτζ (Ράσελ), εάν παραστεί ανάγκη», είπε ο Βολφ.

Ο Μικ Σουμάχερ, δήλωσε ενθουσιασμένος που έγινε μέλος της Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team ως ο εφεδρικός οδηγός της για το 2023 και δεσμεύτηκε να τα δώσει όλα για να συνεισφέρει στη μέγιστη απόδοση σε ένα πολύ ανταγωνιστικό και επαγγελματικό περιβάλλον.

Θυμίζουμε ότι ο Μικ Σουμάχερ, έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 με τη Haas το 2021, παίρνοντας εκκίνηση σε 43 αγώνες και σημείωσε 12 πόντους, τερματίζοντας 6ος στο φετινό γκραν πρι της Αυστρίας και 8ος στο βρετανικό γκραν πρι. Επιπλέον, κάλυψε τον ρόλο του εφεδρικού οδηγού της Scuderia Ferrari, για το 2022. Ωστόσο η Haas τον απομάκρυνε, προσλαμβάνοντας τον Νίκο Χούλκενμπεργκ για το 2023, καθώς η ομάδα προτιμούσε έναν πιο έμπειρο οδηγό.