Ρόσι και Μαρκ Μάρκεθ βρέθηκαν στις δοκιμές προετοιμασίας στο Πορτιμάο
i

©MotoGP

Ρόσι και Μαρκ Μάρκεθ βρέθηκαν στις δοκιμές προετοιμασίας στο Πορτιμάο

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:11 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:12 - 31.01.2024

Το Πορτιμάο φιλοξενεί τις δοκιμές των ομάδων του Motul WSBK, ενώ στην πορτογαλική πίστα βρίσκονται αρκετοί αναβάτες της VR46 Academy μαζί με τον ίδιο τον Βαλεντίνο Ρόσι, καθώς και τα αδέρφια Άλεξ και Μαρκ Μάρκεθ.

Το Autódromo Internacional do Algarve φιλοξενεί ιδιωτικές προπονήσεις για ομάδες που θα συμμετάσχουν στην επόμενη χρονιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου στην ιστορική Phillip Island στην Αυστραλία, αλλά στην πίστα δεν υπάρχουν μόνο αναβάτες WSBK.

Ωστόσο, όπως και τα αστέρια του WSBK, μερικά γνωστά ονόματα από άλλες κατηγορίες δίτροχων βρέθηκαν στη πίστα του Αλγκάρβε. Οι πιο δημοφιλείς περιπτώσεις είναι ο Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος βρίσκεται στην Πορτογαλία στο τιμόνι μιας Ducati Panigale V4 S. Μαζί με τον Ισπανό αναβάτη ήταν και ο μικρότερος αδερφός του Άλεξ, ο οποίος θα σχηματίσει το οδηγικό δίδυμο για την ομάδα της Gresini Racing το 2024. 

Μαζί με τους αναβάτες της Ducati, στην πίστα βρέθηκε και ο Βαλεντίνο Ρόσι με την αγαπημένη του Yamaha R1. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν οι Ρόσι και Μάρκεθ βρέθηκαν ξανά αντίπαλοι στην ίδια πίστα, αν και πλέον η «διαμάχη» έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. 

Οι αναβάτες του MotoGP την επόμενη εβδομάδα (6 Φεβρουαρίου) θα βρεθούν στην πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία για τις πρώτες δοκιμές προετοιμασίας του 2024. 

Είναι σαφές πως οι αναβάτες της ακαδημίας του Ρόσι βρέθηκαν στο Πορτιμάο για να βρουν ρυθμό πριν από τις δοκιμές της Σεπάνγκ για το MotoGP, με τους Πέκο Μπανάια, Λούκα Μαρίνι, Μάρκο Μπετζέκι, Φράνκο Μορμπιντέλι Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, Αντρέα Μίνιο και Σελεστίνο Βιέτι να βρίσκονται καβάλα στις πολιτικές Ducati Panigale V4 S.