Σε πειρασμό μπήκε ο Μάικ Κρακ να ζητήσει από τον Σεμπάστιαν Φέτελ να αντικαταστήσει τον Στρολ

Σεμπάστιαν Φέτελ

i

©Photo by Mario Renzi - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Σε πειρασμό μπήκε ο Μάικ Κρακ να ζητήσει από τον Σεμπάστιαν Φέτελ να αντικαταστήσει τον Στρολ

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:10 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 23:19 - 28.03.2023

Ο διευθυντής της Aston Martin, Μάικ Κρακ, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του μπήκε στον πειρασμό να ρωτήσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ εάν θα ήταν πρόθυμος να αντικαταστήσει τον τραυματία Λανς Στρολ στην αρχή της σεζόν του 2023.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε την έκκληση να αποσυρθεί από τη Formula 1 πριν από το περσινό καλοκαιρινό διάλειμμα, με τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για τις 53 νίκες του και τις 57 pole positions, καθώς είδε να αντικαθίσταται στην Aston Martin από τον Φερνάντο Αλόνσο

Ενώ ο Αλόνσο ήταν έτοιμος για τις χειμερινές δοκιμές, ο team mate του, Λανς Στρολ υπέστη ένα τραυματισμό στον καρπό και τα πόδια, μετά από ένα ατύχημα που έπαθε με το ποδήλατό του, με αποτέλεσμα να χάσει τις δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν. Τελικά ο Καναδός αγωνίστηκε στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο Μπαχρέιν

Ερωτηθείς στο τελευταίο podcast της F1 Nation σχετικά με την προοπτική της Aston Martin να πλησιάσει τον Φέτελ για να αντικαταστήσει τον Στρολ, ο Κρακ είπε: «Σε πειρασμό; Ναι, 100%. Αλλά δεν το κάναμε, γιατί τρέφουμε τόσο μεγάλο σεβασμό για τον Σεμπάστιαν και την απόφασή του που πήρε εκείνη την στιγμή».

Ο Κρακ πρόσθεσε ότι έλαβε ένα ειδικό μήνυμα από τον Φέτελ αφού η Aston Martin σημείωσε μια σημαντική επιτυχία στο βάθρο με τον Αλόνσο στον πρώτο αγώνα του Σακχίρ, ενώ αποκάλυψε πώς ο 35χρονος αντέδρασε στη βελτιωμένη κατάσταση της ομάδας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών, ισοβαθμώντας με τη Mercedes.

«Είμαστε σε επαφή. Ήμασταν σε επαφή για την Πρωτοχρονιά, προφανώς. Πάντα του έλεγα ότι αυτό είναι και η αξία σου, γιατί μας έφερε πραγματικά ένα βήμα πιο πάνω τα δύο προηγούμενα χρόνια. Μας μεγάλωσε σε πολλούς τομείς, όπου μάθαμε πολλά και προχωρήσαμε».

Και συμπλήρωσε: «Σίγουρα έχει παίξει τον ρόλο του στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Αλλά νιώθει άνετα με αυτό. Δεν ήταν σε κανένα είδος λύπης ή οτιδήποτε άλλο, επειδή ήταν πολύ συνειδητοποιημένος για την απόφασή του όταν την πήρε.

Νομίζω ότι ο σεβασμός μεταξύ του ίδιου και της ομάδας, ή ο σεβασμός μεταξύ του εαυτού του και εμένα, φάνηκε πραγματικά από αυτή τη μεγάλη στιγμή. Αυτό εκτιμήθηκε πραγματικά, πολύ και το μετέδωσα σε όλη την ομάδα», σχολίασε ο Κρακ.