Πέρες: «Εμπιστεύομαι την ομάδα, πως θα λύσει το πρόβλημα» (vid)

Σέρχιο Πέρες

i

©Photo by Mark Thompson/Getty Images

Πέρες: «Εμπιστεύομαι την ομάδα, πως θα λύσει το πρόβλημα» (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:35 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:38 - 01.04.2023

Οι ελπίδες του Σέρχιο Πέρες για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος «χτυπήθηκαν» κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών για το γκραν πρι της Αυστραλίας, καθώς ο οδηγός της Red Bull γλίστρησε με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας και να κολλήσει μέσα στην αμοπαγίδα, αφήνοντάς τον στην τελευταία θέση του grid για τον αγώνα της Κυριακής (2/4).

Μετά από ένα εφιαλτικό διήμερο δοκιμών για τον Σέρχιο Πέρες που περιελάμβανε αρκετές αστοχίες με κίνηση στη πίστα και με μια σειρά από εξόδους εκτός του σιρκουί, το αριστερό ελαστικό του μπλοκαρίστηκε στη στροφή 3 και κόλλησε στην αμοπαγίδα, ενώ ξεκινούσε την πρώτη του προσπάθεια για έναν γρήγορο γύρο.

«Πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα φίλε», είπε ο Πέρες στον μηχανικό του αγώνα μέσω του ασύρματου, έχοντας δυσκολευτεί στη γωνία κατά τη διάρκεια της τελικής δοκιμής.

Μιλώντας ο Μεξικανός οδηγός μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών είπε: «Είχαμε κάποιου είδους πρόβλημα από το FP3, νομίζαμε πως το λύσαμε. Προφανώς αυτό δεν συνέβη. Ήταν πολύ δύσκολο να κάνω το οτιδήποτε. Έχασα τον έλεγχο με το που πάτησα το φρένο. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την κατανομή πέδησης, μεταφέροντας την περισσότερο εμπρός. Ελπίζω να το φτιάξουμε μέχρι αύριο και να ελαχιστοποιήσουμε τις ζημιές. Εμπιστεύομαι την ομάδα, πως θα λύσει το πρόβλημα, για να έχουμε δυνατό ρυθμό αγώνα».

Ο 33χρονος μπήκε στον τρίτο αγώνα της σεζόν μόλις έναν βαθμό πίσω από τον team mate του, Μαξ Φερστάπεν στη βαθμολογία των οδηγών και ενώ παραδέχτηκε ότι θα είναι δύσκολο στον αγώνα της Κυριακής (2/4),  επίσης είπε ότι στόχος του θα ήταν να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά αύριο και να κερδίσει όσο περισσότερες θέσεις γίνεται.

Μιλώντας για τη γεμάτη από περιστατικά ημέρα του Πέρες μίλησε ο διευθυντής της ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ στο Sky Sports F1, λέγοντας: «Είχε μια φρικτή μέρα σήμερα. Ξεκίνησε σήμερα το πρωί, το μονοθέσιο άργησε να βγει. Δεν υπήρχε σημαντικό πρόβλημα και το σχέδιό του στο FP3 ήταν πάντα να τρέχει διαφορετικά από τον Μαξ, να μην κάνει ένα long run, απλώς να κάνει δύο σύντομες διαδρομές».

Για την ιστορία ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την pole position, ενώ ο Σέρχιο Πέρες θα εκκινήσει από την τελευταία θέση του grid στον αγώνα της Κυριακής (2/4).