Ταχύτερος ο Φερστάπεν στο πρώτο σκέλος των δοκιμών στην Αυστραλία (vid)

Ο Μαξ Φερστάπεν περνώντας πολύ πάνω από τα κερμπ στο Αλμπερτ Παρκ

i

©Getty Images

Ταχύτερος ο Φερστάπεν στο πρώτο σκέλος των δοκιμών στην Αυστραλία (vid)

Δημήτρης Μπαλής 09:35 - 31.03.2023

Ο οδηγός της Red Bull άφησε πίσω του τον Χάμιλτον με τη Mercedes – δύο κόκκινες σημαίες κατά τη διάρκεια του Ρ1.

Με πολύ αέρα και σε ολισθηρό –σε ορισμένα σημεία- οδόστρωμα, διεξήχθη το πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών στην Αυστραλία, ενόψει του γκραν πρι της Κυριακής, επηρεάζοντας αρκετά τους οδηγούς.

Στο Αλμπερτ Πάρκ της Μελβούρνης, ο Μαξ Φερστάπεν, νικητής του γκραν πρι στο Μπαχρέιν και δεύτερος στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, έκανε τον καλύτερο χ΄ρονο με τη Red Bull, στο 1’18.790 για να τελειώσει το Ρ1 μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, ο οποίος αρχικά δυσκολεύτηκε με τον χειρισμό της W14 και είχε μια ωραία στιγμή με διόρθωση τιμονιού. Ο Χάμιλτον είχε βάλει τη σκληρότερη γόμα ελαστικών στους πρώτους γύρους, παρασυρόμενος από τον ομόσταβλό του Τζορτζ Ράσελ.

Ο Σέρχιο Πέρες, με τη δεύτερη Red Bull έκανε τον τρίτο χρόνο, αφήνοντας πίσω του Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin, μολονότι ο χρόνος του σημειώθηκε στα μέσα της περιόδου, καθώς στη συνέχεια βγήκε εκτός πίστας.

Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ παρέα με τις δύο Ferrari, αντιμετωπίζοντας θέμα με το πίσω μέρος της SF-23 στις στροφές 1-2.

Αρκετοί οδηγοί είχαν παρόμοια προβλήματα, με τον Γιούκι Τσουνόντα της AlphaTauri να ήταν η πιο δραματική καθώς η AT04 αναπήδησε στην αμμοπαγίδα.

Ο Λάντο Νόρις ήταν έβδομος με τη McLaren μπροστά από τους Πιέρ Γκασλί, Ράσελ και Λανς Στρολ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την πρώτη 10άδα.

Ο Φερστάπεν χρειάστηκε κι αυτός να είναι σε ετοιμότητα όταν στην έξοδο της στροφής 4 πέρασε πάνω από τα κερμπ και γλίστρισε, σε ένα σημείο όπου το 2022 ο Σεμπαστιάν Φέτελ τράκαρε την Aston Martin. Στα δοκιμαστικά είχε και πολύ... κυκλοφοριακό!

Το πρώτο σκέλος των δοκιμών είχε δύο διακοπές με κόκκινη σημαία, μία όταν κατέρρευσε το σύστημα GPS και δεν μπορούσαν οι ομάδες να ενημερώσουν τους οδηγούς ότι άλλα αυτοκίνητα πλησίαζαν με μεγάλες διαφορές ταχύτητας και μία όταν ο Λόγκαν Σάρτζεντ σταμάτησε τη Williams στην έξοδο της στροφής 11, λόγω προβλήματος, πιθανότατα στα ηλεκτρικά.

Tags: