Θρίαμβος της ΚΤΜ στον αγώνα Sprint του MotoGP στη Χερέθ (vid)

Ο Μπραντ Μπίντερ με τον Τζακ Μίλερ πίσω του

i

© Redbullcontentpool

Θρίαμβος της ΚΤΜ στον αγώνα Sprint του MotoGP στη Χερέθ (vid)

Δημήτρης Μπαλής 17:46 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 29.04.2023

Μπραντ Μπίντερ και Τζακ Μίλερ έκαναν το 1-3 με ΚΤΜ, ενώ ανάμεσά τους μπήκε ο περσινός πρωταθλητής Μπανιάια, με Ducati.

Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση του 4ου Sprint της χρονιάς για το MotoGP στην πίστα της Χερέθ.

Υπενθυμίζω ότι φέτος σε κάθε γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP έχουμε έναν αγώνα Sprint 12 γύρων το Σάββατο και το γκραν πρι των 24 γύρων την Κυριακή.

Ο Αλέις Εσπαργκαρό από την πολ ποζίσιον δεν μπόρεσε να κρατήσει την πρώτη θέση, καθώς τον «άρπαξε» ο Τζακ Μίλερ με την ΚΤΜ, όπως και ο Μπραντ Μπίντερ με τη δεύτερη ΚΤΜ, μένοντας στην 3η θέση.

Ακολουθούσαν οι Μπανιάια, Ολιβέιρα, Μάρτιν και Πεντρόζα.

Στη δεύτερη στροφή του αγώνα Sprint, είχαμε ένα σημαντικό ατύχημα μεταξύ Φράνκο Μορμπιντέλι με Yamaha και Αλεξ Μάρκεθ με Ducati, ενώ ο επερχόμενος Μάρκο Μπετσέκι, επικεφαλής στη βαθμολογία του πρωταθλήματος έπεσε πάνω τους με τη Ducati η οποία πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα να έχουμε κόκκινη σημαία και σταμάτημα του αγώνα. Εν τω μεταξύ είχε πέσει και ο Ραούλ Φερνάντεθ με Aprilia.

Μετά από λίγο είχαμε επανεκκίνηση, με τους αναβάτες που πλήγωσαν τις μοτοσυκλέτες τους να παίρνουν την εφεδρική της ομάδας και πήραν ξανά τις θέσεις που είχαν στο γκριντ κατά την πρώτη εκκίνηση.

Η επανεκκίνηση δόθηκε για 11 γύρους, προκειμένου να υπάρχουν καύσιμα στα ρεζερβουάρ των μοτοσυκλετών, με τελευταίο στο γκριντ τον Φάμπιο Κουαρταράρο και τη Yamaha, πρωταθλητή του 2021.

Ο Μπίντερ από την εξωτερική πέρασε μπροστά στην πρώτη στροφή, όπως και ο Μίλερ που πέρασε τον Εσπαργκαρό, που έπεσε στην 5η θέση. Μπροστά οι δύο ΚΤΜ στην αρχή του αγώνα Sprint.

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν εξίσου συγκλονιστική με απίστευτες μάχες, ειδικά του Μίλερ με τον Χόρχε Μάρτιν για τη 2η θέση. Εν τω μεταξύ πέρασε 3ος ο Μπανιάια, 9 γύρους πριν το φινάλε, με τον Πεντρόζα να είναι στην 7η θέση. Στον ίδιο γύρο ο Μίλερ έκανε επίθεση στον ομόσταβλό του Μπίντερ και τον πέρασε, ενώ ο Αλεξ Μάρκεθ είχε πτώση 8 γύρους πριν το τέλος.

Οι 7 πρώτοι είχαν μεταξύ τους διαφορά λιγότερο από ενάμιση δευτερόλεπτο, με έντονο ανταγωνισμό.

Πάντως, ο Εσπαργκαρό ήταν άτυχος, πέφτοντας στον 9ο γύρο με την Aprilia.

Τελικά, η νίκη πήγε στον Μπίντερ, που ξαναπέρασε μπροστά, ενώ ο Μπανιάια ανέβηκε στη δεύτερη θέση, με τον Μίλερ, τελικά, να μένει τρίτος. Φοβερός ο Πεντρόζα με την 6η θέση, ενώ ο Μπετσέκι με την 9η έσωσε την παρτίδα που φαινόταν χαμένη.

Αύριο θα έχουμε το σπουδαίο γκραν πρι.

Tags: