Ακυρώθηκε το γκραν πρι του MotoGP στο Καζακστάν – εκτός Ισπανίας ο Μαρκ Μάρκεθ

Το σιρκουί του Καζακστάν βρίσκεται στο 76 χλμ. της διαδρομής Αλμάτι - Αστάνα

i

© Sokol International Racetrack

Ακυρώθηκε το γκραν πρι του MotoGP στο Καζακστάν – εκτός Ισπανίας ο Μαρκ Μάρκεθ

Δημήτρης Μπαλής 17:55 - 26.04.2023

Ο αγώνας δε θα αντικατασταθεί και θα μείνουν 20 αγώνες στο καλεντάρι με 17 να υπολείπονται φέτος.

Για πάνω από ένα μήνα χωρίς αγωνιστική δράση θα μείνει το MotoGP, καθώς ο προγραμματισμένος (7-9 Ιουλίου 2023), 9ος αγώνας της χρονιάς, στο Καζακστάν, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η FIM, η IRTA και η Dorna Sports επιβεβαίωσαν την ακύρωση του γκραν πρι του Καζακστάν, λόγω των διαδικασιών έγκρισης του σιρκουί, που δεν έχουν ολοκληρωθεί, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες παγκόσμιες επιχειρησιακές προκλήσεις.

Το MotoGP ανακοίνωσε ότι ανυπομονεί να επισκεφτεί το Sokol International Racetrack το 2024. Μάλιστα, ο αγώνας δεν θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλο φέτος κι έτσι ομάδες και αναβάτες θα έχουν… διακοπές από 25 Ιουνίου, που τελειώνει το ολλανδικό γκραν πρι έως τις 4 Αυγούστου που ξεκινά το βρετανικό.

Το σιρκουί του Καζακστάν βρίσκεται στο 76 χλμ. της διαδρομής Αλμάτι - Αστάνα και καλύπτει έκταση 506 στρεμμάτων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει άνετα περίπου 105.000 θεατές, με 35.000 θέσεις στάθμευσης. Διαθέτει εμπορική ζώνη, ξενοδοχείο, κέντρα εστίασης, μίνι γκολφ και πολλές ακόμα εγκαταστάσεις.

Εκτός ισπανικού γκραν πρι ο Μάρκ Μάρκεθ

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής συνεχίζει την ανάρρωσή του. Χθες, Τρίτη 25 Απριλίου, ο Μάρκ Μάρκεθ της Repsol Honda Team υποβλήθηκε σε ιατρικό έλεγχο στο Ruber Internacional Hospital, αφού χειρουργήθηκε επιτυχώς πριν από τέσσερις εβδομάδες για ένα ενδαρθρικό κάταγμα του πρώτου μετακαρπίου στο δεξί χέρι, από το ατύχημα στην Πορτογαλία, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Η κλινική και ακτινολογική εξέλιξη κρίθηκε ικανοποιητική, ωστόσο, λόγω της φύσης του κατάγματος και του χρόνου που πέρασε, η ιατρική ομάδα αποφάσισε να συνεχίσει την ανάρρωση και την προετοιμασία του τις επόμενες εβδομάδες και να επικεντρώσει την πιθανή του επιστροφή στο γαλλικό γκραν, 12–14 Μαΐου.

Ο πρώην αναβάτης του MotoGP Ικερ Λεκουόνα, ο οποίος τρέχει για το Team HRC στο WorldSBK, θα αντικαταστήσει τον Μαρκ Μάρκεθ στο επερχόμενο ισπανικό γκραν πρι. Ετσι, ο Ισπανός αναβάτης μένει ακόμα πιο πίσω στη μάχη διεκδίκησης του τίτλου, καθώς δεν αγωνίστηκε στην Αργεντινή ούτε στο Οστιν.

Tags: