Η «τέλεια» Ducati έριξε τον Μπανιάια κι έχασε τη νίκη στην Αμερική (vid)

Ο Φραντσέσκο Μπανιάια λίγο πριν την πτώση του στο Οστιν

i

©Ducati

Η «τέλεια» Ducati έριξε τον Μπανιάια κι έχασε τη νίκη στην Αμερική (vid)

Δημήτρης Μπαλής 16:57 - 17.04.2023

Ο Ιταλός αναβάτης θεωρεί ότι δεν ήταν 100% μόνο δικό του το φταίξιμο, θεωρώντας ότι η μοτοσυκλέτα δε του δίνει όλες τις πληροφορίες που θέλει!

Ενώ είχε κυριαρχήσει στον αγώνα σπριντ του Σαββάτου, στην πίστα του Οστιν, ο Φραντσέσκο Μπανιάια ήθελε και τη νίκη στο κυριακάτικο γκραν πρι.

Ξεκινώντας από την πολ ποζίσιον, κι αφού ξαναπέρασε τον Ρινς στον πρώτο γύρο, που του είχε πάρει τα ηνία, είχε μια καλή διαφορά από τον οδηγό της Honda. Όμως, στη στροφή 2 στον 8ο από τους 20 γύρους, έπεσε με τη Ducati. Ηταν η δεύτερη διαδοχική πτώση του, μετά το γκραν πρι της Αργεντινής, γεγονός που σημαίνει ότι πέταξε 45 πόντους σε δύο γύρους πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να βρεθεί 11 βαθμούς πίσω από τον Μάρκο Μπετσέκι.

Ο Μπανιάια δεν μπορούσε να εξηγήσει την πτώση του. «Δεν ξέρω τι συνέβη. Δεν ξέρω πόσους γύρους έκανα αυτό το Σαββατοκύριακο, ίσως 80, ίσως 100, πιέζοντας, ελέγχοντας, και καταλαβαίνοντας συνεχώς τη μοτοσυκλέτα, όποια στιγμή έχανα το μπροστινό μέρος το Σαββατοκύριακο. Ομως στον αγώνα, κι ενώ είχα τον απόλυτο έλεγχο, έπεσα. Λοιπόν, είμαι πολύ θυμωμένος, αλλά όχι με τον εαυτό μου γιατί είμαι 100% σίγουρος ότι δεν έφταιγα εγώ σήμερα. Στην Αργεντινή το παραδέχτηκα ότι ήμουν λίγο στα όρια, αλλά σήμερα (χθες) όχι. Συνέβη κάτι, αλλά όχι από την άποψη του ελαστικού ή του αέρα. Πρέπει να καταλάβουμε περισσότερα από τη μοτοσυκλέτα, διότι έχουμε την καλύτερη», είπε ο Μπανιάια, τονίζοντας χαρακτηριστκά ότι «Νιώθω ασυναγώνιστος, και ότι μπορώ να κάνω τα πάντα. Ισως χρειαζόμαστε μια πιο ασταθή (!) μοτοσυκλέτα, διότι είναι πολύ σταθερή και δεν μου δίνει πληροφορίες. Είναι απίστευτη, η καλύτερη μοτοσυκλέτα που έχω οδηγήσει ποτέ. Ισως πρέπει να χάσουμε λίγο από αυτή τη σταθερότητα γιατί ειλικρινά η μοτοσυκλέτα είναι τέλεια, και αν χάνεις 45 πόντους, δεν είναι τέλειο.»

Tags: