Ο Μπανιάια πήρε τον αγώνα σπριντ του MotoGP στο Οστιν (vid)

Εντυπωσιακή μάχη στον αγώνα σπριντ του MotoGP στο Τέξας

i

©Aprilia

Ο Μπανιάια πήρε τον αγώνα σπριντ του MotoGP στο Οστιν (vid)

Δημήτρης Μπαλής 10:38 - 16.04.2023

Ο αναβάτης της Ducati κυριάρχησε στον μίνι αγώνα των 10 γύρων, ενόψει του σημερινού γκραν πρι.

Όπως στον στίβο λέμε για τα 60 μέτρα ότι είναι η κούρσα της μιας ανάσας, έτσι και στο MotoGP λέμε ότι ο αγώνας σπριντ των 10 γύρων είναι χωρίς ανάσα, καθώς οι αναβάτες δε χαλαρώνουν καθόλου.

Κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της χρονιάς του MotoGP, τον αγώνα σπριντ στην Πορτογαλία τον περασμένο μήνα, ο Μπανιάια έχοντας την πολ ποζίσιον στο Τέξας κατάφερε να αντιμετωπίσει τον Αλεξ Ρινς της LCR Honda, που τον πίεσε πολύ στον πρώτο γύρο και είχε περάσει επικεφαλής.

Όμως, ο Ιταλός περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής, ξαναπήρε το προβάδισμα από τον Ρινς στη στροφή 12 στον πρώτο γύρο, και σταδιακά ανέβαζε τη διαφορά, φθάνοντάς την στα 2,54 δευτ. στην καρό σημαία.

Ο Φάμπιο Κουαρταράρο, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει προβλήματα με το στήσιμο της Yamaha, όμως η πτώση του, παλεύοντας για την πρώτη πεντάδα, τον αφήνει πολύ πίσω στη μάχη διεκδίκησης του τίτλου.

Ο Ρινς σημείωσε το πρώτο του βάθρο ως αναβάτης της Honda, ενώ ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati έμεινε τρίτος, αφού εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Αλεξ Εσπάργκαρο της Aprilia.

Ο Μπαρντ Μπίντερ ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα με την KTM, μπροστά από τους δύο αναβάτες της VR46, Μάρκο Μπετσέκι και Λούκα Μαρίνι.

Μάλιστα, μετά τον αγώνα σπριντ, ο Μπανιάια μείωσε τη διαφορά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος στον ένα πόντο από τον Μπετσέκι, κι έπεται συνέχει σήμερα με το γκραν πρι.

Tags: