Τρολάρισμα της McLaren στον Μάσα

Ο Φελίπε Μάσα

i

©Print Screen

Τρολάρισμα της McLaren στον Μάσα

Δημήτρης Μπαλής 15:26 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:39 - 14.04.2023

Ο Φελίπε Μάσα ζητά το πρωτάθλημα του 2008 μέσω της δικαστικής οδού, γεγονός το οποίο η McLaren δεν άφησε να περάσει ασχολίαστο.

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά πρωταθλήματα, μετά από το Άμπου Ντάμπι το 2021, ήταν εκείνο του 2008. Έχοντας χάσει τον τίτλο του 2007 από τον Κίμι Ραϊκόνεν της Ferrari για έναν πόντο (110-109), ο Λιούις Χάμιλτον της McLaren ήταν εκ νέου ανταγωνιστικός και όλα θα κρίνονταν στον τελευταίο αγώνα στη Βραζιλία, εκεί όπου ο Φελίπε Μάσα της Ferrari ήθελε κι αυτός τον τίτλο. Τα όσα συνέβησαν ήταν απίστευτα. Ο Βραζιλιάνος τερμάτισε πρώτος όντας πρωταθλητής εκείνη τη στιγμή, αλλά ο Χάμιλτον κατάφερε να περάσει (και όχι μόνο αυτός) τον Τίμο Γκλοκ της Toyota. Ο Γκλοκ δεν είχε μπει στα πιτ για να βάλει τα ενδιάμεσα ελαστικά λόγω της βροχής που έπεφτε και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Βρετανό που τα είχε τοποθετήσει να τον περάσει στις τελευταίες στροφές του τελευταίου γύρου του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, να τερματίσει πέμπτος και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου με διαφορά ενός πόντου (98-97).

Γιατί, όμως, ο Μάσα θα ακολουθήσει τη νομική οδό για να εξασφαλίσει αυτός τον τίτλο; Όπως ήδη έχουμε γράψει, όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες, όταν ο τότε ιθύνων νους της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστον αποκάλυψε πως ο τότε διευθυντής της FIA, Μαξ Μόσλι δεν ήθελε να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες που θα ζημίωναν την εικόνα του σπορ. Τι είχε γίνει, όμως; Στο περιβόητο crash gate του γκραν πρι της Σιγκαπούρης, ο Νέλσον Πικέ προσέκρουσε επίτηδες στον προστατευτικό τοίχο, με τους υπολογισμούς εκείνη την ώρα να δίνουν τη νίκη στον έτερο οδηγό της Renault, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος την κατέκτησε.

Ήταν ένα σκάνδαλο μεγατόνων, η Renault τα είχε σχεδιάσει όλα και ο Μάσα θεωρεί πως πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να πάρει τον τίτλο του 2008, καθώς αν δεν είχε λάβει χώρα το crash gate, τότε θα ήταν αυτός πρωταθλητής. Όμως, ο Μάσα, σε εκείνο το γκραν πρι, κατά τη διάρκεια ενός ανεφοδιασμού με καύσιμο (επιτρεπόταν τότε), βιάστηκε πάρα πολύ με συνέπεια να πάρει μαζί του τον σωλήνα της αντλίας. Σταμάτησε λίγο πριν την έξοδο των πιτ, οι μηχανικοί του την αφαίρεσαν, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να βαθμολογηθεί, καθώς τερμάτισε 13ος.

Ως εκ τούτου, για να τρολάρει τον Μάσα για τις αξιώσεις του, η McLaren δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο TikTok ένα video στο οποίο ακούγεται ένας viral ήχος που περιλαμβάνει το «Denial is a river in Egypt» και πάνω από 24 ώρες μετά τη δημοσίευσή του, έχει συγκεντρώσει πάνω από 500.000 views και πάνω από 100.000 likes.

Tags: