Τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές στο βάθρο με τον Φερστάπεν να φθάνει τις 80 φορές του Σένα

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει με τους μηχανικούς της ομάδας του μετά τη λήξη του γκραν πρι της Αυστραλίας

i

©Getty Images

Τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές στο βάθρο με τον Φερστάπεν να φθάνει τις 80 φορές του Σένα

Δημήτρης Μπαλής 12:54 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 02.04.2023

Φερστάπεν, Χάμιλτον και Αλόνσο στις τρεις πρώτες θέσεις του επεισοδιακού γκραν πρι της Αυστραλίας.

Δεν είναι και σύνηθες φαινόμενο να βλέπεις τρεις παγκόσμιους πρωταθλητές μαζί στο βάθρο των νικητών. Ο Φερστάπεν με 2 τίτλους, ο Χάμιλτον με 7 και ο Αλόνσο με 2.

Αυτό συνέβη στην Αυστραλία, όπου σε ένα γκραν πρι που συνέβησαν τόσα όσα δεν έχουμε δει σε έναν αγώνα, μαζί, ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος σε τρεις αγώνες και αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία των οδηγών, από τον ομόσταβλό του Σέρχιο Πέρες, στους 15 βαθμούς.

Ταυτόχρονα, ανεβαίνοντας στο βάθρο για 80ή φορά, σε 166 αγώνες και σε νεαρή ηλικία (μόλις 25), κατάφερε να ισοφαρίσει τα 80 βάθρα του αείμνηστου Αϊρτον Σένα.

Βέβαια, δεν είναι ο Φερστάπεν αυτός που έχει τα περισσότερα βάθρα αυτή τη στιγμή, καθώς ο Αλόνσο έφθασε τα 101, χωρίς να πάρει νίκη, όπως είχαν πετύχει στο 101ο πόντιουμ άλλοι οδηγοί του παρελθόντος (Προστ, Σουμάχερ, Χάμιλτον, Φέτελ και Ραϊκόνεν).

Ο Λιούις Χάμιλτον έχει τα περισσότερα βάθρα, με 192 και ακολουθούν ο Μίκαελ Σουμάχερ (155), ο Σεμπάστιαν Φέτελ (122), ο Αλέν Προστ (106) και ο Κίμι Ραϊκόνεν (103).

Ο Φερστάπεν έχει όλα τα φόντα να καταρρίψει κάθε ρεκόρ, τόσο σε φορές που θα ανέβει στο βάθρο, όσο και σε πρωταθλήματα, αν συνεχίσει να αγωνίζεται με γρήγορο μονοθέσιο. Διότι το ταλέντο το έχει.

Tags: