Ο Τζένσον Μπάτον στο NASCAR Cup Series

Τζένσον Μπάτον

i

© Getty Images

Ο Τζένσον Μπάτον στο NASCAR Cup Series

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 του 2009, Τζένσον Μπάτον θα αγωνιστεί σε τρεις αγώνες στο NASCAR Cup Series, κάνοντας το ντεμπούτο του στις 26 Μαρτίου.

Με την υποστήριξη της Mobil 1, της κορυφαίας μάρκας συνθετικών λιπαντικών στον κόσμο, ο Μπάτον θα κάνει το ντεμπούτο του στην Cup Series στις 26 Μαρτίου στην πίστα του Όστιν στο Τέξας. Έπειτα, στις 2 Ιουλίου θα λάβει μέρος στην παρθενική μάχη του NASCAR στους δρόμους του Σικάγο και τέλος, στις 13 Αυγούστου θα αγωνιστεί στην θρυλική πίστα της Ινδιανάπολης.

Η Rick Ware Racing (RWR) θα παρέχει το Νο. 15 Mobil 1 Ford Mustang που θα οδηγήσει ο 43χρονος σε κάθε αγώνα της Cup Series. Εκεί που θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν άλλο παγκόσμιο πρωταθλητή τον Κίμι Ράικονεν που θα αγωνιστεί με την Trackhouse Racing.

Ο Μπάτον είναι ένας από τους πιο έμπειρους οδηγούς της Formula 1 με 306 εκκινήσεις στην καριέρα του. Η τελευταία του εκκίνηση στη Formula 1 ήταν το Grand Prix του Μονακό του 2017 όταν και πήρε την θέση του Φερνάντο Αλόνσο.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Βρετανός: «Ο λόγος που μπόρεσα να μείνω στη Formula 1 για τόσο καιρό ήταν επειδή πάντα ένιωθα ότι μάθαινα. Υπήρχε πάντα κάτι νέο όσον αφορά τις τεχνολογίες, ή θα μπορούσα ακόμα να βελτιώσω τις δεξιότητές μου στην οδήγηση ή τη μηχανική στη Formula 1. Όταν έφτασα στο 17ο έτος της Formula 1, ένιωσα ότι έχασα λίγο αυτή την πείνα γιατί δεν ήταν πια καινούργιο. Δεν υπήρχε κάτι νέο να μάθουμε».

Η αποχώρηση από τη Formula 1 μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω διαφορετικές σειρές που με ενθουσίασαν. Έτρεξα Super GT στην Ιαπωνία. Έτρεξα στο Le Mans. Έτρεξα εκτός δρόμου γιατί ήταν άλλη μια δεξιότητα που ήθελα να μάθω. Βάζω τον εαυτό μου σε μια ελαφρώς ευάλωτη θέση επειδή δεν είναι το πλήρες σύνολο δεξιοτήτων μου και υπάρχουν ακόμα περισσότερα για να μάθεις και να γίνεσαι όλο και καλύτερος. Μου αρέσει αυτή η πρόκληση να οδηγώ νέα πράγματα. Είναι λίγο έξω από όσα ξέρω και αυτό το ανακάλυψα με τα οχήματα εκτός δρόμου.

Προφανώς, ο αγώνας με ένα αυτοκίνητο Cup Series είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που έχω συνηθίσει. Είναι πολύ βαρύτερο με πολύ λιγότερη ισχύ και, βασικά, χωρίς κάθετη δύναμη. Έχει ένα διαδοχικό κιβώτιο ταχυτήτων όπου πρέπει να αφήνω το γκάζι, επομένως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να μάθω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αλλά ενθουσιάζομαι με αυτή τη νέα πρόκληση και όταν μπαίνω σε κάτι, είμαι 100% μέσα. Δεν το κάνω μόνο για διασκέδαση σε κάποια μεμονωμένη περίπτωση. Θέλω να είμαι ανταγωνιστικός και ξέρω ότι για να είμαι ανταγωνιστικός, θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Γι’ αυτό το να κάνεις αυτούς τους τρεις αγώνες λειτουργεί πολύ καλά αυτή τη σεζόν».