Γνωρίζεις τον Ρέτσο Junior; Είναι απ' τα 12 στον Ολυμπιακό, έχει 2954 μέρες διαφορά με τον Παναγιώτη και μόλις υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο

Γνωρίζεις τον Ρέτσο Junior; Είναι απ' τα 12 στον Ολυμπιακό, έχει 2954 μέρες διαφορά με τον Παναγιώτη και μόλις υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο

Διονύσης Βερβελές 08:42 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:47 - 13.10.2023

Το επαγγελματικό συμβόλαιο και η πίστη στον νεαρό στόπερ!

Ο Παναγιώτης Ρέτσος, είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα στη φετινή ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός τεχνικός τον στήριξε, τον πίστεψε και είναι ο πιο βασικός του αμυντικός στην ως τώρα διαδρομή. Ο Παναγιώτης ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας στον Ολυμπιακό.

Εδώ και χρόνια, στις Ακαδημίες βρίσκεται και ο αδερφός του, Δημήτρης Ρέτσος. Στόπερ κι αυτός! Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν μια λίστα παικτών που υπέγραψαν συμβόλαια και ο γεννημένος στις 7 Ιουλίου 2004 αμυντικός, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο!

Ο Ρέτσος Junior, ήταν κι αυτός στη Θύελλα Αγίου Δημητρίου και σε ηλικία 12 ετών πήγε για δοκιμαστικά στο Ρέντη. Έπεισε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και από τότε, έμεινε εκεί, περνώντας ουσιαστικά από όλα τα τμήματα! Μαζί, πέρασε και από αρκετές θέσεις. Δεκάρι, αμυντικό χαφ, για να καταλήξει στη θέση του αδερφού του Παναγιώτη, δηλαδή κεντρικός αμυντικός!

Με 1,88 ύψος και καλή τεχνική κατάρτιση, αριστεροπόδαρος, συγκεντρώνει πολύ καλά λόγια. Βασικό στέλεχος των Κ19 με τους οποίους κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος το καλοκαίρι έπαιξε και σε φιλικά με τον Ολυμπιακό Β’, υπό τις οδηγίες του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Η οικογένεια Ρέτσου παίζει… μπάλα σε διπλό μέτωπο έτσι στον Ολυμπιακό. Προφανώς και ο νεαρός Ρέτσος έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του, να κερδίσει εμπειρίες… Έχει άλλωστε τον αδερφό του Παναγιώτη να τον καθοδηγεί, αλλά και να του κάνει την ανάλογη κριτική, που όπως έχει πει, είναι πιο αυστηρή ακόμη και από του πατέρα του.

Σίγουρα στόχος του θα είναι να παίξει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά όλα θα φανούν στην πορεία. Το πρώτο βήμα το ‘χει κάνει, αλλά η διαδρομή δεν θα είναι εύκολη και γι’ αυτό, μπορεί να τον διαβεβαιώσει ο αδερφός του…