Ωραία ημέρα να είσαι Ολυμπιακός
i

©Intime

Ωραία ημέρα να είσαι Ολυμπιακός

Διονύσης Βερβελές 20:49 - 19.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:49 - 19.03.2023

Φουλ στα «ερυθρόλευκα» η Κυριακή 19 Μαρτίου 2023. Και τα καλύτερα έρχονται… Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει.

Ωραίες στιγμές ζει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Μέσα στην εβδομάδα, είχε τη δυνατότητα να πανηγυρίσει το ευρωπαϊκό στο βόλεϊ. Το ΣΕΦ ήταν κατάμεστο, ο κόσμος γούσταρε, γιατί αυτά περνούν στην ιστορία. Ο σύλλογος ανεβάζει τις μετοχές του παντού και η στιγμή ήταν ξεχωριστή, όπως και να ‘χει. Συνεχίζει η ομάδα μπάσκετ, περνάει από το Κάουνας στο τέλος, με το σουτ του Βεζένκοφ, όλα καλά.

Έρχεται και η Κυριακή 19 Μαρτίου 2023. Και όλα πήγαν υπέροχα ξανά!

Το μεσημέρι, στο μπάσκετ γυναικών ο Ολυμπιακός νίκησε 76-69 τον Παναθηναϊκό. Έκανε το 2-1 στις νίκες, στις τέσσερις κρίνεται ο πρωταθλητής. Υπάρχει δρόμος βέβαια μπροστά, αλλά το πρώτο βήμα έγινε.

Μετά, δεν είχαμε συνηθίσει έτσι είναι η αλήθεια, είχαμε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. 74-76 και στο 12-0 το σερί του Ολυμπιακού απέναντι στους «πράσινους»». Πως να μην γουστάρει ο κόσμος, πως να μην επιβεβαιώνεται αυτό το μέχρι τέλους;

Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος συνεχάρη την αποστολή στο ΣΕΦ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:19 - 19.03.2023

Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος συνεχάρη την αποστολή στο ΣΕΦ

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο εκ των ιδιοκτητών και προέδρων του Ολυμπιακού, βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας του Πειραιά, υποδεχόμενος την αποστολή στο ΣΕΦ μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Είχαμε και άλλο ευρωπαϊκό στο μενού. Στο πίνγκ πόνγκ, πήγε κόσμος να δει τους τελικούς στο ΣΕΦ. Και πανηγύρισε, γιατί ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός γράφει τη δική του ιστορία. «Φτιαγμένος» για τα καλά ο κόσμος του Ολυμπιακού, που είδε και την ομάδα να περνά από το Βόλο με το 3-0.

Πάμε σε αυτό. Ο Αχιλλέας Μπέος άλλαξε την άποψή του, ο Μπράτσος είχε τα νεύρα του, μέχρι και που αποβλήθηκε. Κατέβηκε ο Βόλος με την καλύτερη εντεκάδα του, έριξε και τις κλωτσιές του. Ο Ολυμπιακός και στο ματς της κανονικής διάρκειας, αλλά και τώρα, είχε κάτι σημαντικό. Γκολ νωρίς, στο ίδιο λεπτό μάλιστα. Στο πρωτάθλημα, ήταν ο Μπιέλ με πέναλτι στο 7’. Τώρα, στο 7’ «χτύπησε» ο Κασάμι που πήρε την ευκαιρία από τον Μίτσελ και την εκμεταλλεύτηκε με το γκολ που πέτυχε.

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν νωρίς το σκορ και έβαλαν τα δεδομένα τους. Αυτό, τους βοήθησε πολύ, κατά γενική ομολογία. Ειδικά όταν ακολουθεί ένα γκολ του Μπακαμπού στο 36ο λεπτό, με τον σέντερ φορ των Πειραιωτών να βάζει τη δική του σφραγίδα στο πρωτάθλημα. Επίσης ένας ποδοσφαιριστής που δικαιώνει την επιμονή του Μίτσελ, όταν είχαμε βάλει στο μυαλό μας οι περισσότεροι, αν θα έπρεπε να παίζει βασικός ο Ελ Αραμπί. Δεν είναι εύκολο μετά τον Μαροκινό «εκτελεστή», να βρεις έναν φορ που θα είναι αξιόπιστος, που θα βρίσκει γκολ εύκολα. Και ο Μπακαμπού αυτό το κάνει πλέον.

Ο Ολυμπιακός είχε κι ένα τρίτο γκολ από τον Φορτούνη, στο 81ο λεπτό. Μια φοβερή έμπνευση. Προφανώς και η ομάδα δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Το είπε και ο Μίτσελ, το έζησε άλλωστε από κοντά. Βέβαια, δεν ήταν απλό. Έλειπε πολύ ο Χουάνγκ, έλειπε ο Εμβιλά, όπως και ο Μπιέλ. Ο Κασάμι μπορεί να έβαλε το γκολ, αλλά είναι μία ταχύτητα κάτω. Και μία ταχύτητα κάτω ήταν και ο Χάμες, που επέστρεψε μετά από καιρό. Αυτό ήταν το βασικό κέρδος για τον Ολυμπιακό, να γυρίσει ο Κολομβιανός και να βοηθήσει, αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος πως θα βρει ρυθμό για εντεκάδα. Δεν είναι απλό κεφάλαιο, θα το αναλύσουμε και τις επόμενες ημέρες. Πας, όμως, τον Φορτούνη στα άκρα, είναι… αλλιώς όπως και να ‘χει.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικά διάστημα να επιστρέψει. Να γίνει διεκδικητής του τίτλου. Δεν ήταν εύκολο. Δεν είναι απλό αυτό που έχει καταφέρει. Ο βαθμός δυσκολίας ήταν και παραμένει μεγάλος. Ο Ολυμπιακός, όμως, πλησιάζει και έχοντας 47 πρωταθλήματα, κάνει τους αντιπάλους του να τον νιώθουν, να τον υπολογίζουν.

Ωραία η ημέρα να είσαι Ολυμπιακός, ελπίδα όλων να έρθουν και καλύτερες ακόμη ημέρες. Με τόσες υποχρεώσεις άλλωστε μπροστά, ο οπαδός του Ολυμπιακού έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται, να περιμένει τα καλύτερα.

Tags: