Η «συγγνώμη» του Σερέλη να είναι η αρχή της μεταμόρφωσης

Χρήστος Σερέλης

i

© Intime

Η «συγγνώμη» του Σερέλη να είναι η αρχή της μεταμόρφωσης

Πάρης Τσελεπίδης • 13:15 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Χρήστος Σερέλης βγήκε και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και απομένει να φανεί αν αυτή του η κίνηση θα λειτουργήσει στη διόρθωση της εικόνας της ομάδας στο υπόλοιπο της χρονιάς. Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Μετά από κάτι παραπάνω από έναν μήνα στον Παναθηναϊκό ο Χρήστος Σερέλης ζει στο πετσί του την καθημερινότητα της φετινής ομάδας και όπως είναι επόμενο ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο να λύσει ότι βρήκε από την παρουσία του Ντέγιαν Ράντονιτς. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί διαφορετικών παικτών ήταν επόμενο να δυσκολέψουνε ακόμη περισσότερο το έργο του με τις εκτός έδρας ήττες από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να έκρουσαν τον κώδωνα και τον Έλληνα τεχνικό να ζήτησε συγγνώμη προς τον κόσμο της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός γύρισε 20 και 32 χρόνια πίσω μετά την ήττα από την ΑΕΚ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:29 - 25.03.2023

Ο Παναθηναϊκός γύρισε 20 και 32 χρόνια πίσω μετά την ήττα από την ΑΕΚ

Οι πέντε ήττες στην κανονική περίοδο για τον Παναθηναϊκό μετά το στραβοπάτημα στα Άνω Λιόσια με την ΑΕΚ και οι τρεις σερί στη διοργάνωση, γυρίζουν τους «πράσινους» πολλά χρόνια πίσω...

Ο Σερέλης βγήκε μπροστά εν όψει της συνέχειας. Και λόγο για σκληρό αποτέλεσμα έκανε, και ότι οι τελικοί των playoffs είναι ακόμη πολύ μακριά, και συγγνώμη ζήτησε και έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση επί της δικής του παρουσίας. Το θέμα όμως είναι το μήνυμα να ελήφθη από όλους τους παίκτες του. Όχι γιατί μεθαύριο Τρίτη (28/3) υπάρχει το παιχνίδι γοήτρου με την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ για την Euroleague αλλά για τα playoffs της Basket League που πλησιάζουνε ολοένα και περισσότερο.

Καταρχήν ο Έλληνας τεχνικός μετά τη συγγνώμη που ζήτησε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού καλείται να αλλάξει τη λογική που υπάρχει στο μυαλό των παικτών του. Και κυρίως σε αυτούς που φωτογράφισε χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα. Σε αυτούς που δεν κάνανε φάουλ στα δύο πρώτα δεκάλεπτα του παιχνιδιού με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων που ήταν ντέρμπι αλλά και σε αυτούς που δείχνουνε να διαλέγουνε παιχνίδια όπου οι προβολείς είναι περισσότερο στραμμένοι στην ομάδα. Ουσιαστικά στα παιχνίδια της Euroleague αλλά και αυτά με τον Ολυμπιακό για την Basket League μόνο που σε αυτήν κάθε αντίπαλος στην έδρα του έχει το κίνητρο της πρόκλησης να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Κάτι που φάνηκε με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στα δύο τελευταία μακριά από το ΟΑΚΑ.

Ο Σερέλης γνωρίζει πολύ καλά που βρίσκεται αφού στον πάγκο του Παναθηναϊκού είχε βρεθεί και στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Τότε ως βοηθός του Γιώργου Βόβορα αλλά πλέον ως πρώτος προπονητής αφήνοντας πίσω του για δεύτερη φορά το Λαύριο. Κάτι που επίσης καλείται να κάνει είναι να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουνε ξεκάθαρα έστω και τώρα που βρίσκονται. Πολύ απλά ώστε να εισπράττουν τα λεγόμενά του για τη σημασία των παιχνιδιών της Basket League είτε μετά από μία νίκη στην Euroleague όπως αυτή στο Αστρομπάλ επί της Βιλερμπάν είτε μετά από μία καλή εμφάνιση απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Τα playoffs της Basket League απέχουνε πλέον σχεδόν έναν μήνα. Ίσως και κάτι λιγότερο αφού θα ξεκινήσουνε μετά το Πάσχα. Μέχρι τότε όμως ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δρόμο. Καλείται να δώσει τέσσερα ακόμη παιχνίδια στην Euroleague και ακόμη τρία στην Basket League εξίσου σημαντικά. Πόσο δε και για την απόφαση του Σερέλη για τη τελική εξάδα των ξένων που θα δώσουνε το παρών σε αυτά. Για το αν θα κοπεί ο Νέιτ Ουόλτερς ή ο Ματέους Πονίτκα με αμφότερους να ήταν απόντες στην ήττα από την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων εξαιτίας των τραυματισμών τους. Εκεί όπου ήταν φανερή η απουσία ενός ακόμη χειριστή του ρυθμού.

Το αν η ήττα από την ΑΕΚ είναι ένα πισωγύρισμα στη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού τον τελευταίο έναν μήνα επί της παρουσίας του Σερέλη θα φανεί στην πορεία. Το παρκέ εξάλλου θα είναι η εικόνα της απάντησης ακόμη και αν ήταν η τρίτη σερί στην Basket League μετά από αυτές από τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Το σίγουρο είναι ότι ο Έλληνας τεχνικός μέσα από τις δηλώσεις του στην Συνέντευξη Τύπου στο κλειστό των Άνω Λιοσίων έκανε ξεκάθαρο το τι θέλει από τους παίκτες του και πως θα πρέπει να παρουσιαστούνε στα playoffs για να είναι ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος τους ώστε να διεκδικήσουνε τον εναπομείναντα φετινό στόχο της χρονιάς. Το πρωτάθλημα.