ΑΕΚ-Αστέρας: Θέλει επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα η «Ένωση»

Άμραμπατ

i

©intime

ΑΕΚ-Αστέρας: Θέλει επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα η «Ένωση»

Sportal newsroom 09:24 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:41 - 25.02.2023

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άστερα Τρίπολης στην OPAP Arena. Με μοναδικό στόχο τη νίκη η Ένωση, για την έκπληξη οι φιλοξενούμενοι.

Η 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League συνεχίζεται σήμερα, με την ΑΕΚ να υποδέχεται στην OPAP Arena τον Άστερα Τρίπολης (17:30). Μοναδικός στόχος για τους «κιτρινόμαυρους» είναι φυσικά η νίκη, που θα τους κρατήσει σε στενή επαφή με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος αγωνίζεται απόψε (20:30) στο ντέρμπι αιωνίων με τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η ΑΕΚ προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα στο ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ (0-2) και θέλει να επιστρέψει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα. Η Ένωση έχει το απόλυτο στην «Αγιά Σοφιά» με 14 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο και με την δύναμη του κόσμου της, θα προσπαθήσει να περάσει και το εμπόδιο του Άστερα.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει στους Αρόλντ Μουκουντί και Νταμιάν Σιμάνσκι που συμπλήρωσαν κάρτες, αλλά και στον τραυματία Φαν Βέερτ και τους ανέτοιμους Πάολο Φερνάντες και Μιλάντ Μοχαμαντί. Από την αλλή, επιστρέφει ο Κώστας Γαλανόπουλος.

To χρονικό της εκδίκασης της έφεσης στο Ατρόμητος - ΑΕΚ, από Τετάρτη και μετά η απόφαση
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:11 - 24.02.2023

To χρονικό της εκδίκασης της έφεσης στο Ατρόμητος - ΑΕΚ, από Τετάρτη και μετά η απόφαση

ΑΕΚ και Ατρόμητος έδωσαν ακόμα μία «μάχη» στα δικαστήρια, μετά την απόφαση διεξαγωγής του μεταξύ τους αγώνα. Λόγω της προθεσμίας κατάθεσης υπομνημάτων μέχρι την Τρίτη, η εκδίκαση αναμένεται από την Τετάρτη και έπειτα.

Στην άλλη πλευρά, ο Αστέρας βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας και «τρέχει» ένα σερί τριών ισοπαλιών κόντρα σε Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έχει μια νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια του, κόντρα στον Παναθηναϊκό με 1-0 στο Αγρίνιο.

Οι Αρκάδες αναμένεται να πουλήσουν... ακριβά το τομάρι τους, όπως άλλωστε κάνουν σε πολλά παιχνίδια κόντρα στους «μεγάλους». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αστέρας έχει να κερδίσει εκτός έδρας από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και επικράτησε με 2-0 του Βόλου.

Για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσουν οι Πέπε Καστάνιο και Σίτο που είναι τιμωρημένοι αλλά και ο Κρέσπι που ταλαιπωρείται με ίωση. Την ίδια ώρα επιστρέφουν οι Γκαρντάφσκι και Μπαρτόλο.

Όσο αφορά την προϊστορία, στον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 1-1, με τα γκολ των Ρέγκις και Άμραμπατ. Η ΑΕΚ είναι αήττητη κόντρα στον Αστέρα στα τελευταία 14 παιχνίδια. Η τελευταία νίκη του Αστέρα ήταν την 01 Οκτωβρίου του 2017 με 2-0.

Επιπλέον, η τελευταία εκτός έδρας νίκη του Αστέρα κόντρα στην ΑΕΚ είναι στις 08 Νοεμβρίου του 2015, όταν επικράτησε με 1-0 με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 90΄.

Πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμπραμπατ, Αραούχο, Γκαρσία.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Αλαγκμπέ, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουναφό, Τιλίκα, Γκαρντάφσκι, Ριέρα, Μπαράλες.