Δεν είναι καθόλου εύκολη για τον Αλμέιδα, η απόφαση για (αλλαγή) τερματοφύλακα
i

Οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ και ο Κάρλος Ρόα/©intime

Δεν είναι καθόλου εύκολη για τον Αλμέιδα, η απόφαση για (αλλαγή) τερματοφύλακα

Κώστας Τσίλης 09:38 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 23.02.2023

Για τον Αλμέιδα δεν είναι καθόλου... ταμπού μια αλλαγή στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων στην ΑΕΚ αλλά από την άλλη μεριά δεν είναι και καθόλου εύκολη απόφαση

Η πραγματικότητα είναι πως στο ματς της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα, ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης των δυο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ, πέφτει στον Γιώργο Αθανασιάδη. Σίγουρα πολύ μεγαλύτερο στο δεύτερο, καθώς η μπάλα μετά το κόρνερ ταξίδευε για αρκετή ώρα στον αέρα και θα μπορούσε να βγει στην μικρή του περιοχή και να "καθαρίσει" την φάση. Αλλά και στο πρώτο, παρότι η μπάλα αλλάζει πορεία λόγω της κόντρας στον Βίντα, η ταχύτητα του σουτ ήταν τέτοια, που άφηνε περιθώριο στον Αθανασιάδη για καλύτερη αντίδραση. 

Προφανώς και μια τέτοια αφορμή, είναι ικανή να ανοίξει θέμα συζήτησης για την θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια. Ειδικά όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, είναι αυτός ο οποίος θεωρητικά στο ξεκίνημα της σεζόν, ήταν ο πρώτος τερματοφύλακας της ΑΕΚ. Και πολύ περισσότερο, όταν ο Ματίας Αλμέιδα έχει αποδείξει πως δεν θεωρεί... ταμπού την αλλαγή της ιεραρχίας, όταν κρίνει πως είναι για το συμφέρον της ομάδας. Το έκανε άλλωστε μετά τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όταν τα γάντια του βασικού πέρασαν από τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς στον Αθανασιάδη. 

Φυσικά και ο Αλμέιδα και είδε και έχει ήδη συζητήσει με τον προπονητή τερματοφυλάκων Κάρλος Ρόα, τα λάθη που έγιναν στα δυο γκολ στην Τούμπα. Όμως οποιαδήποτε απόφαση για αλλαγή κάτω από την δοκάρια, δεν είναι καθόλου απλή. Ειδικά εδώ που έχει φτάσει η σεζόν. Ο Αλμέιδα πάντα θέλει να είναι δίκαιος. Για όλες τις θέσεις της ενδεκάδας και φυσικά και του τερματοφύλακα που είναι πολύ ιδιαίτερη. Ξέρει πως ο Αθανασιάδης έχει κάνει και πολύ καλές εμφανίσεις, όπως και κομβικές αποκρούσεις όπως στο ματς με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν μερικές εβδομάδες. Όπως ξέρει και πως ο Στάνκοβιτς είναι έτοιμος και περιμένει την ευκαιρία του. 

Για τον Αλμέιδα αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία και θα μετρήσει περισσότερο στην οποιαδήποτε απόφαση του, είναι αν τα λάθη που έκανε ο Αθανασιάδης στην Τούμπα ήταν αποτέλεσμα μια κακής βραδιάς ή στο πλαίσιο ενός γενικότερου ντεφορμαρίσματος. Σ' αυτό θα βοηθήσει καθοριστικά τον Αργεντινό τεχνικό, η εισήγηση που θα κάνει ο Ρόα, ο οποίος δουλεύει επί καθημερινής βάσης με τους τερματοφύλακας. Και επί της ουσίας αυτό θα κρίνει και το αν θα τεθεί ζήτημα αλλαγής κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ για τα ματς του πρωταθλήματος.