Η ΑΕΚ έβγαλε την πρώτη «διαβολοβδομάδα» με το απόλυτο και συνεχίζει χωρίς ανάσα
i

ΑΕΚ, προπόνηση/©intime

Η ΑΕΚ έβγαλε την πρώτη «διαβολοβδομάδα» με το απόλυτο και συνεχίζει χωρίς ανάσα

Κώστας Τσίλης 19:52 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:02 - 10.04.2023

Την πρώτη εβδομάδα των playoffs που υπήρχαν τρία ματς, η ΑΕΚ τα έβγαλε μόνο με νίκες, αλλά ακόμα δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση.

Προφανώς και στα playoffs θα παίξουν όλοι μ' όλους. Αλλά υπάρχουν και ορισμένες εβδομάδες μέσα στο πρόγραμμα, που είναι πολύ πιο φορτωμένες. Όπως αυτή που πέρασε, στην οποία η ΑΕΚ χρειάστηκε να δώσει τρία ματς μέσα σε διάστημα επτά ημερών. Και τα δυο εξ αυτών, εκτός έδρας και με ταξίδια. Ήταν η πρώτη «διαβολοβδομάδα», καθότι θα ακολουθήσει κι άλλη και την οποία η ΑΕΚ την έβγαλε με το απόλυτο σε συγκομιδή βαθμών. 

Νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου, νίκη και χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια επί του Άρη. Δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση για την ΑΕΚ, έστω και αν δεν ήταν όλα τα ματς ντέρμπι. Δεν ήταν μόνο το γεγονός πως έπρεπε να δίνει ματς με απαίτηση νίκης ανά τρείς μέρες, αλλά υπήρχε και η παράμετρος των ταξιδιών. Η ΑΕΚ έπαιξε την προηγούμενη Κυριακή στην Θεσσαλονίκη, επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα, ταξίδεψε την Τρίτη οδικώς για τον Βόλο και την Πέμπτη τα ξημερώματα επέστρεψε πάλι οδικώς στην βάση της. Και αμέσως ακολούθησε το χθεσινό παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Φυσικά και ο Ματίας Αλμέιδα είναι ικανοποιημένος και από την συγκομιδή στους βαθμούς αλλά και από την συνολική ανταπόκριση που είχε οι ποδοσφαιριστές του στις απαιτήσεις αυτής της ζόρικης εβδομάδας. Το μόνο ζήτημα για τον Αργεντινό τεχνικό, είναι πως δεν μπορεί να δώσει ακόμα κάποιες ανάσες στους παίκτες του. Οι συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν σταματούν, καθώς υπάρχει την Τετάρτη η ρεβάνς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Εξ ου και ο Αλμέιδα έβαλε για σήμερα προπόνηση και όχι ρεπό. 

Ο στόχος που έχει μπει τώρα για τον Αργεντινό τεχνικό, είναι να ολοκληρώσει η ΑΕΚ την Τετάρτη την δουλειά που άρχισε στον ημιτελικό του Κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και να προκριθεί στον τελικό. Και κατόπιν να δώσει στους ποδοσφαιριστές του για το Πάσχα μέρες για να ξεκουραστούν και να αποφορτιστούν σωματικά αλλά και πνευματικά.