Επιστρέφει στην ενδεκάδα της ΑΕΚ εν όψει Ολυμπιακού ο Σιντιμπέ των... ντέρμπι

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ

i

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ/©intime

Επιστρέφει στην ενδεκάδα της ΑΕΚ εν όψει Ολυμπιακού ο Σιντιμπέ των... ντέρμπι

Κώστας Τσίλης 16:25 - 28.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:27 - 28.02.2023

Ο Σιντιμπέ έχει κάνει εντυπωσιακά παιχνίδια στα φετινά ντέρμπι της ΑΕΚ και ετοιμάζεται να ξεκινήσει βασικός στην αυριανή ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο

Η ενδεκάδα και το σχήμα της ΑΕΚ για την αυριανή ρεβάνς κυπέλλου στο Φάληρο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αναμένεται να «κλειδώσει» μετά τη σημερινή τελευταία προπόνηση. Ωστόσο κάποιες από τις σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα, δείχνουν ήδη «κλειδωμένες». Όπως για παράδειγμα η επιστροφή του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στην βασική ενδεκάδα. 

Η επιλογή στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα κρίνει (και) την ενδεκάδα στο Φάληρο

Η επιλογή στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα κρίνει (και) την ενδεκάδα στο Φάληρο

Η επιλογή που θα κάνει ο Αλμέιδα για το αριστερό άκρο της επίθεσης, θα κρίνει και την ενδεκάδα με την οποία η ΑΕΚ θα πάρει στην αυριανή ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο

Μπορεί η εντυπωσιακή παρουσία του Λάζαρου Ρότα, να έχει κρατήσει τον Γάλλο μπακ σε πολλά ματς στον πάγκο. Όμως από την άλλη μεριά, ο Σιντιμπέ μετρά εξαιρετικές εμφανίσεις στα ντέρμπι που έχει αγωνιστεί. Στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Γάλλος ακραίος μπακ πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίχτη του ματς. Ενώ εξαιρετικό παιχνίδι είχε κάνει και στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος, απέναντι στον Παναθηναϊκό. 

Ο Αλμέιδα δεδομένα ποντάρει πολλά και στην ποιότητα και στην εμπειρία του Σιντιμπέ. Και ξέρει καλά τι μπορεί να του δώσει σ' ένα ματς όπως το αυριανό στο Φάληρο. Ωστόσο η μοναδική εκκρεμότητα στο μυαλό του Αργεντινού τεχνικού, ίσως να βρίσκεται στον ρόλο που θα δώσει στον Γάλλο μπακ. Το προφανές είναι το δεξί άκρο της άμυνας, που είναι και η φυσική του θέση. Υπάρχει όμως και μια σκέψη, να παίξει τελικά ο Σιντιμπέ αριστερά, για να πάρει ανάσες ο φορτωμένος με πολλά αγωνιστικά λεπτά Χατζισαφί.