Η επιλογή στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα κρίνει (και) την ενδεκάδα στο Φάληρο
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η επιλογή στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα κρίνει (και) την ενδεκάδα στο Φάληρο

Κώστας Τσίλης 09:00 - 28.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:14 - 28.02.2023

Η επιλογή που θα κάνει ο Αλμέιδα για το αριστερό άκρο της επίθεσης, θα κρίνει και την ενδεκάδα με την οποία η ΑΕΚ θα πάρει στην αυριανή ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο

Όταν πρόκειται για παιχνίδι κυπέλλου, έστω και αν συζητάμε για ημιτελικό και μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό, δεν είναι ποτέ εύκολο να γίνει προσέγγιση στις σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για το αγωνιστικό πλάνο. 

Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν και μια σειρά από απουσίες που πρέπει να διαχειριστεί ο Αργεντινός τεχνικός. Τόσο για την αυριανή ρεβάνς, όσο και το κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος. Ωστόσο για την ενδεκάδα με την οποία η ΑΕΚ θα πάει αύριο στο Φάληρο, υπάρχει ένας ρυθμιστικός... παράγοντας. 

Όπως πολλές φορές έχει συμβεί σε προηγούμενα ματς και στο αυριανό στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό, την ενδεκάδα αλλά και το σχήμα, θα την κρίνει η επιλογή που θα κάνει ο Αλμέιδα για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Αν ο Αργεντινός τεχνικός αποφασίσει να πάει με τον Πέτρο Μάνταλο, που έχει το προβάδισμα ενδεκάδας ή τον Ορμπελίν Πινέδα ως αριστερό ακραίο, τότε ο σχηματισμός της ΑΕΚ θα είναι με δυο αμυντικά χαφ. Πιθανότατα τον Νταμιάν Σιμάνσκι και τον Κώστα Γαλανόπουλο

Από την άλλη μεριά, αν η επιλογή του Αλμέιδα είναι να βάλει στον άξονα και κοντά στον αμυντικό χαφ, τον Μάνταλο (ή τον Πινέδα), όπως είχε κάνει και στον πρώτο ημιτελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε θα ψαχτεί είτε με τον Γκατσίνοβιτς, είτε ακόμα και με τον Άμραμπατ, για το αριστερό άκρο της επίθεσης. 

Χωρίς να έχει δοκιμάσει τίποτα ακόμα στην προπόνηση, η πρώτη εκδοχή με τα δυο αμυντικά χαφ και τον Μάνταλο (ή τον Πινέδα) και τον Ελίασον δεξιά, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως "κλειδωμένο". Άλλωστε υπάρχει και η σημερινή τελευταία προπόνηση.