Ο Αλμέιδα έχει ήδη σκεφτεί τον αντικαταστάτη του Γκαρσία και δεν είναι ο Αραούχο
i

Ματίας Αλμέιδα, Στίβεν Τσούμπερ/©intime

Ο Αλμέιδα έχει ήδη σκεφτεί τον αντικαταστάτη του Γκαρσία και δεν είναι ο Αραούχο

Κώστας Τσίλης 08:06 - 27.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:08 - 27.02.2023

Ο Αλμέιδα πρέπει για τουλάχιστον για δύο ματς να βρει αντικαταστάτη για τον τραυματία Γκαρσία στην επίθεση της ΑΕΚ, όμως ήδη έχει έτοιμη την επιλογή στο μυαλό του

Η αντίδραση του Ματίας Αλμέιδα και ο μορφασμός του, την στιγμή που ο γιατρός της ΑΕΚ Χάρης Λάλος τον ενημερώνει μπροστά στον πάγκο για τις πρώτες εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία, φανέρωσαν απολύτως αυτό που αισθανόταν. Βλέπετε, ο Αργεντινός τεχνικός κατάλαβε ήδη από την πρώτη στιγμή, πριν καν περιμένει τις εξετάσεις, πως θα χρειαζόταν να πάει σε σημαντικά ματς χωρίς τον πρώτο σκόρερ του. 

Από μόνος του ο τραυματισμός του Γκαρσία, χωρίς καν να μετρούν και οι υπόλοιπες απουσίες που έχει να διαχειριστεί ο Αλμέιδα, είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την ΑΕΚ. Και σύμφωνα και μ' αυτό που έδειξε το αποτέλεσμα της μαγνητικής, ο Λιβάι σίγουρα θα λείψει από την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό και το ματς με τον ΟΦΗ και είναι εντελώς οριακά τα πράγματα για το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής. Έτσι κι αλλιώς, ο Αλμέιδα θα το πάει παιχνίδι με το παιχνίδι. Και ήδη από τώρα, έχει σκεφτεί και τον αντικαταστάτη του Γκαρσία. 

Ίσως το προφανές θα ήταν ο Αλμέιδα να μετακινήσει σε ρόλο φορ τον Σέρχιο Αραούχο. Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι άλλωστε, αυτή ήταν η θέση του Αργεντινού επιθετικού. Όμως ο Αλμέιδα δεν έχει σκοπό να διαταράξει τις αγωνιστικές ισορροπίες στην ομάδα, προκειμένου να καλύψει το κενό του Γκαρσία. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να κουνήσει από τον ρόλο του τον Αραούχο. Η σκέψη του Αργεντινού τεχνικού είναι να δώσει στον Στίβεν Τσούμπερ θέση στην επίθεση της ΑΕΚ. 

Δεν είναι άλλωστε μια ιδέα που κατέβηκε στο μυαλό του Αλμέιδα μόλις προέκυψε ο τραυματισμός του Γκαρσία. Για όσους το έχουν λησμονήσει, το είχε κάνει για πρώτη φορά στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό για σημαντικό χρονικό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο. Και μάλιστα σ' εκείνο το ματς, παίζοντας ουσιαστικά ως κατά συνθήκη φορ, ο Τσούμπερ είχε πετύχει και το γκολ της νίκης της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις. 

Επίσης ο Αλμέιδα έτσι κι αλλιώς δουλεύει μόνο με τον Τσούμπερ στον άξονα και όχι στα άκρα, από τότε που ο παίκτης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά την επέμβαση που έκανε. Ενώ ακόμα και στο ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα, όταν ο Γκαρσία βγήκε από το γήπεδο, η επιλογή του Αργεντινού για να τον αντικαταστήσει στην επίθεση, ήταν ο Ελβετός. Με τον Τσούμπερ μάλιστα να κινείται πολύ εντός περιοχής. 

Με δεδομένο μάλιστα πως ο Αλμέιδα είχε σκεφτεί την ενδεκάδα της ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, πριν από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και είναι βέβαιο πως θα πήγαινε σε αλλαγές, είναι πολύ πιθανό η σκέψη για ένα επιθετικό δίδυμο στο Φάληρο με Τσούμπερ πιο μπροστά και Αραούχο πιο πίσω, να υπήρχε ακόμα και πριν τον τραυματισμό του Λιβάι. Ειδικά από την στιγμή που ήταν ήδη γνωστό πως δεν θα ήταν διαθέσιμος ούτε ο Φαν Βέερτ. Φυσικά αυτό μένει να φανεί μέσα στις επόμενες δυο προπονήσεις, αλλά και την Τετάρτη στην... σέντρα, αν από σκέψη θα γίνει και πράξη.