Η ιδιαίτερη περίπτωση Άμραμπατ και η... «ζυγαριά» του Αλμέιδα
i

Νορντίν Άμραμπατ/©intime

Η ιδιαίτερη περίπτωση Άμραμπατ και η... «ζυγαριά» του Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 09:09 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 24.03.2023

Ο Άμραμπατ βρίσκεται στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που η ΑΕΚ πρέπει να πάρει αποφάσεις σχετικά με το συμβόλαιο, αλλά χωρίς ακόμα να έχει "κλειδώσει" απολύτως τίποτα

Με το συμβόλαιο του Εχσάν Χατζισαφί, που λήγει τον Ιούνη αλλά και μ' αυτό του Νταμιάν Σιμάνσκι το οποίο τελειώνει το επόμενο καλοκαίρι, η ΑΕΚ, όπως διαβάσατε ήδη στο Sportal.gr έχει αποφασίσει πως θα κινηθεί. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, η Ένωση πρέπει να πάρει αποφάσεις και για την διαχείριση του συμβολαίου του Νορντίν Άμραμπατ. Και αυτό λήγει τον προσεχή Ιούνη. Μόνο που εδώ, δεν έχει "κλειδώσει" απολύτως τίποτα. 

Η αλήθεια είναι πως η περίπτωση του Μαροκινού είναι πολύ ιδιαίτερη. Και εκ των πραγμάτων οποιαδήποτε απόφαση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ακόμα και για λόγους εντελώς αντικειμενικούς. Ο Άμραμπατ ακριβώς σε μια εβδομάδα από τώρα, κλείνει τα 36 του χρόνια. Και εκ των πραγμάτων, αυτή από μόνη είναι μια παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Φυσικά στο τραπέζι της απόφασης που θα πάρει η ΑΕΚ, θα μπουν και άλλα δεδομένα στο τραπέζι. 

Από την μια μεριά, είναι αναμφισβήτητο πως ο Άμραμπατ έχει προσφέρει στην φετινή σεζόν. Το λένε άλλωστε και τα οκτώ γκολ και οι τέσσερις ασίστ του. Και η προσφορά αυτή παίρνει μεγαλύτερη αξία, από το γεγονός πως επί της ουσίας κλήθηκε να αλλάξει ρόλο, από την στιγμή που τραυματίστηκε ο Ελίασον. Από παίκτης που ερχόταν από τον πάγκο, έγινε βασικό γρανάζι της μηχανής και ανταποκρίθηκε. Κάτι που φυσικά έχει εκτιμήσει και μάλιστα πολύ ο Αλμέιδα. 

Από την άλλη μεριά υπάρχουν αγωνιστικές και τακτικές συμπεριφορές του Άμραμπατ, από τις οποίες έχει πολλά παράπονα ο Αλμέιδα. Είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτό που έγινε στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Προφανώς και με βάση τον κανονισμό δεν τίθεται θέμα κίτρινης στο χέρι που έκανε. Όμως αφενός ο Αλμέιδα ξέρει πως ο Άμραμπατ δεν είχε στο μυαλό του τι λέει ο κανονισμός και απλώς έκανε μια απερίσκεπτη ενέργεια. Αφετέρου γενικώς δεν βοηθούσε καθόλου την ομάδα με την αγωνιστική συμπεριφορά, γι αυτό και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. 

Ουσιαστικά ο Αλμέιδα έχει βγάλει την... ζυγαριά και ζυγίζει όλα τα δεδομένα γύρω από την περίπτωση του Άμραμπατ, προκειμένου να αποφασίσει για την οριστική του εισήγηση σχετικά με το συμβόλαιο. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει μια ξεκάθαρη εικόνα τι μπορεί να πάρει από τον Μαροκινό, αλλά και τι μπορεί να χάσει. Επειδή όμως ακριβώς υπάρχει αυτή η κατάσταση, ο Αλμέιδα και η ΑΕΚ δεν θέλουν να πάρουν βιαστική απόφαση. Και να παρασυρθούν είτε από κάποια καλά ματς του Άμραμπατ, είτε από ένα ή δυο άσχημα βράδια του. Σίγουρα ο Αλμέιδα τα... ζυγίζει όλα και σίγουρα όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του Μαροκινού στην ΑΕΚ.