Ο Αλμέιδα μπαίνει «ασπίδα» για τους ποδοσφαιριστές του
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα μπαίνει «ασπίδα» για τους ποδοσφαιριστές του

Κώστας Τσίλης 08:30 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 13.03.2023

Ο Αλμέιδα είναι αποφασισμένος να μπει μπροστά για να προστατέψει τους παίκτες της ΑΕΚ από τυχόν... αναταράξεις από τη ήττα στο ντέρμπι

Ο Ματίας Αλμέιδα θα μπορούσε μετά το χθεσινό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, να καθίσει για πολλές ώρες και αναλύει ακόμα και δημοσίως, την ποδοσφαιρική ακτινογραφία και της ΑΕΚ αλλά και του παιχνιδιού. Εν μέρει, το έκανε κιόλας στη συνέντευξη Τύπου. Όταν όμως η συζήτηση πήγε στις ευθύνες για την ήττα, ο Αργεντινός έχει κοφτός και λακωνικός. «Ο μόνος φταίχτης είναι ο προπονητής, εγώ» . Τελεία, παράγραφος. 

Προφανώς και ο Αλμέιδα ξέρει πως πήγαν πολλά πράγματα στραβά σε σχέση και μ' ότι είχε σχεδιάσει για το ντέρμπι, για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Όμως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει οποιαδήποτε... παρενέργεια ή απόνερο της ήττας, να αγγίξει και πολύ περισσότερο να επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές του. Είναι αποφασισμένος να μπει ο ίδιος ασπίδα. Τους έδειξε με τον τρόπο του, το κατέστησε και σαφές δημοσίως. 

Είναι δεδομένο πως ο Αλμέιδα θα κάνει μεγάλη κουβέντα με τους ποδοσφαιριστές του μέσα στα αποδυτήρια, κυρίως για τον τρόπο που ήρθαν τα τρία γκολ. Και ειδικά το δεύτερο και το τρίτο, στα οποία έγιναν από τους παίκτες της ΑΕΚ απανωτά λάθη, αλλά και εντελώς διαφορετικά πράγματα επί χόρτου, απ' αυτά που είχαν σχεδιαστεί επί χάρτου. Θα γίνει και ανάλυση και κουβέντα μέσα στα αποδυτήρια για όσα έγιναν στραβά. Το προανήγγειλε άλλωστε ο Αλμέιδα. 

Όμως ο Αργεντινός τεχνικός δεν πρόκειται να επιτρέψει για κανέναν λόγο, να κινδυνέψει να ταρακουνηθεί το αγωνιστικό του οικοδόμημα αλλά και το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια, από τυχόν αναταράξεις απ' αυτή την ήττα. Εξάλλου ότι έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, είναι και το μεγάλο όπλο της ΑΕΚ ενόψει της μάχης των Play Offs.