Ο Αλμέιδα υπολογίζει πολύ στην χειμερινή «μεταγραφή» Φερνάντες

Φερνάντες

i

Πάολο Φερνάντες/©intime

Ο Αλμέιδα υπολογίζει πολύ στην χειμερινή «μεταγραφή» Φερνάντες

Κώστας Τσίλης 11:18 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 07.12.2023

Στην τελική ευθεία για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση της ΑΕΚ, έχει μπει ο Φερνάντες και ο Αλμέιδα ποντάρει πολύ σ' αυτή την επιστροφή

Ήταν μετά το παιχνίδι με τον Άστέρα στην Τρίπολη, πριν από περίπου 1,5 μήνα, όταν ο Ματίας Αλμέιδα άνοιξε και ανέλυσε δημοσίως, την κατάσταση του Πάολο Φερνάντες και την πορεία της αποθεραπείας του. Τότε ο Αργεντινός τεχνικός είχε κάνει την εκτίμηση, πως στα τέλη του Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη, θα μπορεί να έχει και πάλι τον Ισπανό στην διάθεση του. Φυσικά δεν ήταν κάτι που ο Αλμέιδα είπε στην τύχη. 

Ο Φερνάντες ανεβαίνει όλο και περισσότερο καθημερινά στις προπονήσεις. Χθες έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο μαζί με τους συμπαίκτες του. Ενώ βάζει όλο και πιο πολύ μπάλα, στην δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο. Φαίνεται πως έχει μπει στην τελική ευθεία για την επιστροφή του. Ακόμα και ο ίδιος το εισπράττει αυτό και είναι κάτι που έχει επιδράσει πολύ θετικά στην ψυχολογία του. 

Για τον Αλμέιδα είναι σημαντική υπόθεση να μπορέσει να έχει και πάλι τον Φερνάντες στην διάθεση του. Όπως ήταν και μεγάλο πλήγμα το γεγονός πως δεν κατάφερε να τον έχει στην δουλειά που έγινε στην καλοκαιρινή προετοιμασία, λόγω του τραυματισμού του. Ο Αργεντινός τεχνικός ήθελε πολύ να δουλέψει με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό το καλοκαίρι. Βλέπετε, ο Φερνάντες ήρθε στην ΑΕΚ μεσούσης της σεζόν πέρυσι και κανονική προετοιμασία με τον Αλμέιδα, δεν είχε κάνει. 

Ο τεχνικός της ΑΕΚ ξέρει τι μπορεί να δώσει στην ομάδα ο Φερνάντες. Άλλωστε το είδε στην περυσινή σεζόν. Το κερδισμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις με τον Παναθηναϊκό μετά από μαγική ενέργεια. Το υπέροχο γκολ που πέτυχε στον τελικό του κυπέλλου και σφράγισε τη νίκη της ΑΕΚ. Έχει ο Φερνάντες κάποια στοιχεία, που ίσως κανείς άλλος από το ρόστερ της Ένωσης δεν έχει. Ειδικά αυτή την ικανότητα να πάει στο ένας εναντίον ενός και να εκθέσει με την τεχνική του, οποιονδήποτε αντίπαλο αμυντικό. 

Ξέρει ο Αλμέιδα πως από την στιγμή που ο Φερνάντες θα μπει ξανά σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, θα χρειαστεί κάποιον επιπλέον χρόνο, για να μπορέσει να βρει τον ρυθμό του. Από την άλλη μεριά όμως, ξέρει πως από την στιγμή που ο Ισπανός θα είναι πάλι γερός μέσα στο γήπεδο, θα δώσει πολύ σημαντικές αγωνιστικές λύσεις στην ΑΕΚ