Ο Γκαρσία «σημαδεύει» την βασική ενδεκάδα του ευρωπαϊκού «τελικού» της ΑΕΚ

Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Ο Γκαρσία «σημαδεύει» την βασική ενδεκάδα του ευρωπαϊκού «τελικού» της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 21:52 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:53 - 06.12.2023

Μια γεμάτη εβδομάδα με φουλ προπονήσεις έχει μπροστά του ο Λιβάι, προκειμένου να είναι 100% έτοιμος για το ματς με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ

Δεν χρίζει ιδιαίτερης ποδοσφαιρικής ανάλυσης, το πόσο έχει λείψει από την ΑΕΚ και την επιθετική της λειτουργία, ο Λιβάι Γκαρσία. Μόλις δυο ματς βασικός έχει παίξει μέχρι τώρα ο φορ από το Τρινιντάντ βασικός στο πρωτάθλημα και ακόμα δυο στους ομίλους του Europa League. Και στα τρία από τα τέσσερα, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη. 

Ο Ματίας Αλμέιδα είδε από την Δευτέρα τον Γκαρσία να ανεβάζει και πάλι σε φουλ ρυθμούς την δουλειά του στα Σπάτα. Και σήμερα, όπως ήδη διαβάσατε στο Sportal.gr, είδε τον Λιβάι να ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Αυτό σημαίνει πως ο Γκαρσία επέστρεψε. Και ο στόχος που έχει μπει, είναι προλάβει να φτάσει ο Λιβάι εγκαίρως και στο 100% της ετοιμότητάς του, ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσει βασικός στο ματς με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. 

Προφανώς είναι κάτι που ο Αλμέιδα θέλει πολύ, καθώς ο Γκαρσία είναι κομβικός για την λειτουργία του αγωνιστικού του μοντέλου. Ενώ σ' ένα τέτοιο ματς, όπως αυτό στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, θα είναι πολύ σημαντική η παρουσία ενός παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Λιβάι. Όμως ακόμα περισσότερο, αυτός που θέλει να προλάβει να είναι απολύτως έτοιμος, είναι ο ίδιος ο Γκαρσία. Έχει "σημαδέψει" το ματς στο Άμστερνταμ, όχι απλώς για να βρίσκεται στην αποστολή της ΑΕΚ. Θέλει να είναι ετοιμοπόλεμος για να ξεκινήσει και να βοηθήσει την ομάδα σ' ένα παιχνίδι που θα κρίνει το φετινό ευρωπαϊκό της μέλλον. 

Ο Γκαρσία σ' αυτές τις, επί της ουσίας, δυο προπονήσεις που έχει φορτσάρει καλά, δείχνει σε καλή κατάσταση. Φυσικά και θα είναι κριτήριο και αυτές που θα ακολουθήσουν. Παρόλα αυτά υπάρχει χρόνο επαρκής για να δουλέψει ο Λιβάι μέχρι και το ματς του Άμστερνταμ και θα τα δώσει όλα για να μπορέσει να είναι απολύτως έτοιμος. Χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει, πως ο Αλμέιδα θα πάρει το οποιοδήποτε ρίσκο. Όσο σημαντικό και αν είναι να παίξει ο Γκαρσία με τον Άγιαξ, όσο και αν (πολύ) το θέλει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο Αργεντινός τεχνικός θα τον βάλει στην ενδεκάδα μόνο αν βρίσκεται στο 100% της ετοιμότητάς του.