Ο Ρότα πήγε με... κολάρο στην προπόνηση αλλά ήθελε να παίξει με Ολυμπιακό
i

Λάζαρος Ρότα/intime

Ο Ρότα πήγε με... κολάρο στην προπόνηση αλλά ήθελε να παίξει με Ολυμπιακό

Κώστας Τσίλης 18:14 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:33 - 05.05.2023

Την Κυριακή διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο ο Ρότα, όμως την Τρίτη πήγε για προπόνηση στα Σπάτα και ήθελε να παίξει και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Τις προηγούμενες μέρες είχε τεθεί το ερώτημα, γιατί στην ΑΕΚ δεν... απομονώνουν αυτούς που ταλαιπωρούνται από ίωση για να σταματήσει η διασπορά. Η απάντηση βρίσκεται στην στάση του Λάζαρου Ρότα, παρόλο που δεν είναι από τους παίκτες που είχαν ίωση. Όμως ο διεθνής μπακ είχε ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα. 

Ο Ρότα μετά από το κτύπημα του Μπερνάρ στο πρόσωπο, χρειάστηκε να διακομιστεί και να διανυκτερεύσει την Κυριακή στο νοσοκομείο. Παρόλα αυτά, ο διεθνής μπακ πήγε την Τρίτη το απόγευμα στα Σπάτα και έστω και αν φορούσε κολάρο ακόμα στον λαιμό, μπήκε στο γήπεδο για να κάνει προπόνηση. Και μάλιστα ζήτησε να μπει στην αποστολή για να παίξει στο ντέρμπι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. 

Φυσικά και το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ και ο Ματίας Αλμέιδα δεν το επέτρεψαν καν. Και ο Ρότα δεν ήταν ούτε στον πάγκο στο παιχνίδι της Τετάρτης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όμως η τεράστια θέληση που είχε ο διεθνής μπακ να παίξει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έστω και με πρόβλημα, είναι ενδεικτική του πως λειτουργούν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. 

Ακόμα και με λίγο πυρετό όλοι ήθελαν να πάνε στα Σπάτα και να κάνουν κανονικά προπόνηση για να μπουν και να παίξουν. Και φυσικά πολλοί από τους παίκτες που έπαιξαν και βασικοί και κυρίως ήρθαν από τον πάγκο στα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ήταν ταλαιπωρημένοι από την ίωση. Αλλά δεν συζητούσαν καν το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός μάχης. 

Όσο για τον Ρότα, συνεχίζει να κάνει κανονικά προπονήσεις στα Σπάτα. Και είναι εξαιρετικά πιθανό, αν δείξει να είναι καλά στην αυριανή τελευταία προπόνηση, να είναι κανονικά στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη για το ματς της Κυριακής με τον Άρη.