Προπόνηση... ξεκούρασης και ανασύνταξης στα Σπάτα μετά το θρίλερ της Νέας Φιλαδέλφειας
i

ΑΕΚ, προπόνηση/©intime

Προπόνηση... ξεκούρασης και ανασύνταξης στα Σπάτα μετά το θρίλερ της Νέας Φιλαδέλφειας

Κώστας Τσίλης 15:38 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:39 - 04.05.2023

Με δεδομένο πως υπάρχει ματς την Κυριακή, ο Αλμέιδα έβαλε κανονικά προπόνηση σήμερα το πρωί αλλά το πρόγραμμα ήταν πολύ διαφορετικό από κάθε άλλη φορά

Υπό κανονικές συνθήκες ο Ματίας Αλμέιδα θα ήθελε να δώσει για σήμερα ρεπό στους ποδοσφαιριστές του. Ίσως και για περισσότερες από μια μέρες, καθώς ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει καλύτερα από τον καθένα πόσο καταπονημένοι και πόσο ταλαιπωρημένοι είναι οι ποδοσφαιριστές του. Όμως οι συνθήκες εξακολουθούν να μην είναι κανονικές αλλά... πολεμικές. Υπάρχει ματς και μάλιστα κρίσιμο την Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ως εκ τούτου ο Αλμέιδα ήταν υποχρεωμένος να βάλει κανονικά προπόνηση. 

Οι παίκτες της ΑΕΚ πήγαν στα Σπάτα και μάλιστα το πρωί. Όχι απόγευμα όπως είχε επιλέξει να βάλει ο Αλμέιδα μετά το ντέρμπι της Κυριακής στην Λεωφόρο. Μόνο που το πρόγραμμα που ακολούθησαν όλοι οι κιτρινόμαυροι, ήταν περισσότερο ξεκούρασης και χαλάρωσης, παρά προπόνησης. Κάτι απολύτως λογικό, μετά αυτό το πολύ έντονο χθεσινό ντέρμπι. Για τον Αλμέιδα το πρώτιστο πλέον είναι να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές του όσο το δυνατόν να ανακτήσουν δυνάμεις αλλά και να συνέλθουν αυτοί που έχουν περάσει την ταλαιπωρία από τις ιώσεις. Και το δεύτερο είναι σε καλό δρόμο. 

Φυσικά και πλέον ο Αλμέιδα θέλει να κάνει μια ανασύνταξη δυνάμεων, ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής. Ο Αργεντινός τεχνικός προσπαθεί ήδη από χθες να περάσει το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του πως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Αλλά ξέρει καλά ο Αλμέιδα πως τις επόμενες μέρες θα πρέπει να δουλέψει, ως προς την ανασύνταξη και στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο πνευματικό και το ψυχολογικό. Έχει πάντως σημασία για τον Αργεντινό τεχνικό, το γεγονός πως η εικόνα από την πρώτη προπόνηση μετά το ντέρμπι, είναι πως δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Ωστόσο αυτό θα φανεί πολύ πιο ξεκάθαρα, τις επόμενες μέρες.