ΑΕΚ: Οι 3+2 παίκτες για τους οποίους θα έχει «παρέλαση» από σκάουτς στη Νέα Φιλαδέλφεια
i

Πανηγυρικό στιγμιότυπο με τους παίκτες της ΑΕΚ/© INTIME

ΑΕΚ: Οι 3+2 παίκτες για τους οποίους θα έχει «παρέλαση» από σκάουτς στη Νέα Φιλαδέλφεια

Κώστας Τσίλης 21:54 - 02.02.2023 / Ανανεώθηκε: 21:54 - 02.02.2023

Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που ήδη έχουν μπει στο μπλοκάκι των σκάουτς ευρωπαϊκών συλλόγων και οι οποίοι αναμένεται μέχρι και το τέλος της σεζόν να δώσουν το «παρών» και στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει φτιάξει φέτος μια ΑΕΚ που είναι πλέον πρώτη στην βαθμολογία αλλά και πρώτη σχεδόν σ' όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος. Ομαδικές αλλά και ατομικές. Αυτό εκτός από το προφανές που είναι η διεκδίκηση με αξιώσεις και των δυο τίτλων, βάζει και ποδοσφαιριστές στο... μάτι ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ήδη στο μπλοκάκι των σκάουτς, έχουν μπει τρεις συν δυο περιπτώσεις «κιτρινόμαυρων». 

Ο Λιβάι Γκαρσία, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, Ορμπελίν Πινέδα αλλά και ο Νταμιάν Σιμάνσκι με τον Λάζαρο Ρότα, είναι ποδοσφαιριστές με διαφορετικό τρόπο, έχουν ήδη τραβήξει την προσοχή. Για τον Γκαρσία ήδη από το καλοκαίρι έχουν φτάσει και έχουν απορριφθεί από την ΑΕΚ δυο προτάσεις. Με τη σεζόν που κάνει φέτος, έχει βάλει το όνομα του σε πολλές λίστες τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Γερμανία και την Ιταλία. Υπήρξαν και δημοσιεύματα που ήθελαν άνθρωπο της Βιγιαρεάλ να έχει ταξιδέψει στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή για να τον δει στο ματς με τον Άρη. 

Για τον Γκατσίνοβιτς δεν υπήρξε απλώς ενδιαφέρον, αλλά μια εβδομάδα πριν το φινάλε των χειμερινών μεταγραφών, δυο ομάδες από την Γερμανία κτύπησαν την πόρτα της ΑΕΚ. Όμως την βρήκαν κλειστή. Μάλιστα με την κατηγορηματικά αρνητική απάντηση που πήραν, δεν επανήλθαν καν με βελτιωμένη πρόταση, παρά την περί του αντιθέτου φημολογία. Ωστόσο, το όνομα του Γκατσίνοβιτς θα συνεχίσει να βρίσκεται και σε μπλοκάκια και σε λίστες.

ΑΕΚ: Οι δυο κερδισμένες γαλλικές «μονομαχίες» του Ρότα και τα «μάτια» σκάουτερς που έχει πάνω του
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

06:01 - 02.02.2023

ΑΕΚ: Οι δυο κερδισμένες γαλλικές «μονομαχίες» του Ρότα και τα «μάτια» σκάουτερς που έχει πάνω του

Με αφορμή το νέο συμβόλαιο του Ρότα με την ΑΕΚ, το Sportal.gr φέρνει στο προσκήνιο τις δυο κερδισμένες γαλλικές «μονομαχίες» , αλλά και τα μάτια των σκάουτερς που είναι εδώ και καιρό καρφωμένα πάνω του

Στην περίπτωση του Πινέδα προφανώς και ολόκληρη η ποδοσφαιρική πιάτσα γνωρίζει πως είναι δανεικός από την Θέλτα χωρίς οψιόν αγοράς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ομάδες, ειδικά από την Ισπανία, που παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την εξέλιξη της υπόθεσης του Μεξικανού, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν το καλοκαίρι σφήνα. Ενώ και για τον Πινέδα, έχει υπάρξει ταξίδι σκάουτερ στην Αθήνα. 

Σε λίστες ενδιαφερόμενων από την ευρωπαϊκή αγορά έχει μπει και το όνομα τόσο του Νταμιάν Σιμάνσκι, όσο και του Λάζαρου Ρότα. Μάλιστα για τον Πολωνό έχει υπάρξει ενδιαφέρον και πριν αλλά και κατά την διάρκεια του Μουντιάλ, παρόλο που δεν είχε χρόνο συμμετοχής. Ενώ σκάουτερς που είχαν έρθει στην Αθήνα κυρίως για τον Λιβάι, έχουν σημειώσει το όνομα του Ρότα. 

Είναι βέβαιο, ειδικά τώρα που το πρωτάθλημα και γενικώς η σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία, πως όλο και περισσότερο θα πυκνώσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια οι επισκέψεις από σκάουτερς ξένων ομάδων. Κάτι που προφανώς και δίνει και ένα ακόμα κίνητρο, που έτσι κι αλλιώς έχουν αποδείξει πως έχουν πολλά και μεγάλα, στους παίκτες της ΑΕΚ.