ΑΕΚ σε Θεοδωρικάκο: «Επιτρέψτε την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών - Όχι στην αλόγιστη χρήση χημικών από την Αστυνομία»
i

Γιώργος Κοσμάς/©intime

ΑΕΚ σε Θεοδωρικάκο: «Επιτρέψτε την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών - Όχι στην αλόγιστη χρήση χημικών από την Αστυνομία»

Κώστας Τσίλης 15:16 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:30 - 16.03.2023

Το ζήτημα της οργανωμένης μετακίνησης οπαδών αλλά και της αλόγιστης χρήσης χημικών από την αστυνομία, έθεσε η ΑΕΚ στην σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ υπήρξε και έντονη δυσφορία για την τοποθέτηση του υφυπουργού αθλητισμού

Είναι δεδομένο πως στην ΑΕΚ δεν προσήλθαν στη σημερινή σύσκεψη για την ομαλή διεξαγωγή των Play Offs, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, μόνο για να ακούσουν. Έθεσε τρία σημαντικά ζητήματα στο τραπέζι. Ενώ στο τέλος υπήρξε και δυσφορία του εκπροσώπου της ΑΕΚ Γιώργου Κοσμά, για μακροσκελή τοποθέτηση του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για θέματα που δεν αφορούσαν καθόλου το αντικείμενο της σύσκεψης.

Εν αρχή ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ έκανε αναφορά στο πρόβλημα που δημιουργείται με φαινόμενα αλόγιστης χρήσης χημικών από την πλευρά της αστυνομίας. Χρήση που πολλές φορές, όπως τόνισε ο Γιώργος Κοσμάς είναι πολύ εμφανώς και αναίτια. Κάτι που είναι επικίνδυνο και προκαλεί μια σειρά από προβλήματα και στους φιλάθλους, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής. Την ίδια στιγμή, όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, υπάρχουν περιστατικά που χρίζουν επέμβασης της αστυνομίας, που όμως το αρνείται παρά τις σχετικές εκκλήσεις. 

Επίσης ο εκπρόσωπος της Ένωσης έβαλε στο τραπέζι και το θέμα της οργανωμένης μετακίνησης οπαδών. Εξέφρασε την εκτίμηση πως όταν η γηπεδούχος ομάδα δεχθεί να δώσει εισιτήρια στο φιλοξενούμενο, είναι πολύ καλύτερα ελεγχόμενη μια οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, από μια παρουσία στο γήπεδο μεμονωμένων οπαδών. Και αυτό το ζήτημα, αλλά και αυτό περί αλόγιστης χρήσης χημικών, θα εξεταστούν από την πλευρά του υπουργείου προστασίας του πολίτη. 

Στο τέλος της σκέψης, σύμφωνα με την ΑΕΚ, υπήρξε μια μακροσκελής τοποθέτηση του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με θεματολογία εκτός της ατζέντας της συνάντησης, που ήταν ένας απολογισμός του έργου του υφυπουργείου, άλλα έμοιαζε περισσότερο με προεκλογική ομιλία. Εξ ου και υπήρξε έντονη δυσφορία από την πλευρά της ΑΕΚ και ξεκάθαρη θέση πως «δεν έχουμε καμιά πρόθεση στο μέλλον να δώσουμε το παρών σε διαδικασίες μέσω των οποίων ο σημερινός υφυπουργός Αθλητισμού θα έχει ως στόχο την αυτοπροβολή του».