Η ΑΕΚ θα το ψάξει μέχρι τέλους για μεταγραφική κίνηση, με ακραίο μεσοεπιθετικό και δεξί μπακ στο κάδρο

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η ΑΕΚ θα το ψάξει μέχρι τέλους για μεταγραφική κίνηση, με ακραίο μεσοεπιθετικό και δεξί μπακ στο κάδρο

Κώστας Τσίλης 12:44 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 19.01.2024

Εξακολουθεί η ΑΕΚ να είναι έντονα ενεργή και να κάνει προσπάθειες προκειμένου να κλείσει μεταγραφές μέχρι τέλος Γενάρη, μέσα σ' ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο προϋποθέσεων.

Όταν πολύ πρόσφατα ο Ματίας Αλμέιδα είχε κάνει δημοσίως αναφορά στον τρόπο που κινείται η ΑΕΚ στην χειμερινή μεταγραφική αγορά, είπε μια ατάκα με τεράστια σημασία. «Ακούω διάφορα για θέσεις, αλλά εμείς δεν σκεφτόμαστε έτσι», είχε επισημάνει ο Αργεντινός τεχνικός και αυτό έδινε το στίγμα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο Αλμέιδα εννοούσε πως η ΑΕΚ δεν θα έβαζε προτεραιότητα την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας, απλώς και μόνο επειδή θα απουσιάζουν οι δυο Ιρανοί μέσα στον Γενάρη. Ούτε πολύ περισσότερο απλώς για να κλείσει αυτό το κενό. 

Φυσικά και η ΑΕΚ και κοίταζε επισταμένως και κοιτάζει ακόμα για αριστερό μπακ. Το έχει ζητήσει ο Αλμέιδα. Αλλά θα προχωρήσει μόνο για περίπτωση ποδοσφαιριστή, που θα έχει την προοπτική να αποτελέσει βασική λύση για την θέση και όχι μόνο στην φετινή σεζόν. Αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει τώρα τον Γενάρη μια τέτοια μεταγραφή, δεδομένα η ΑΕΚ θα την προχωρήσει. Σε διαφορετική περίπτωση, η απόκτηση αριστερού μπακ θα πάει για το καλοκαίρι. 

Επίσης αυτή η ατάκα του Αλμέιδα περί... "θέσεων", δείχνει πως υπάρχουν τα πάντα στο τραπέζι. Είχατε διαβάσει στο Sportal.gr, πως η ΑΕΚ κοιτάζει παντού και για οποιαδήποτε θέση. Και αν υπάρξει περίπτωση που θα "κουμπώνει" σ΄ αυτό που θέλει, θα την προχωρήσει. Κυρίως δεν θα αποτελέσει απολυ΄τως καμία έκπληξη να προχωρήσει η ΑΕΚ στην απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού. Ειδικά για την αριστερή πλευρά. Το ακριβώς αντίθετο. Είναι κάτι που έχει (συ)ζητήσει και ο Αλμέιδα. Και έχει μπει και πολύ δυνατά στο κάδρο... αναζήτησης.

Ούτε θα είναι έκπληξη αν η ΑΕΚ κάνει κίνηση για δεξί μπακ. Εξάλλου είχε κάνει και το περασμένο καλοκαίρι με την περίπτωση του Μπάλντοκ και δεν προχώρησε λόγω των τρελών απαιτήσεων της Σέφιλντ. Ενώ πριν από τις γιορτές, οι Ιταλοί την είχαν βάλει στο παιχνίδι για τον Ματσόκι της Σαλερνιτάνα, χωρίς επίσης να διαψευστεί. Αλλά από την στιγμή που μπήκε στο κόλπο η Νάπολι, προφανώς και δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάτι. Επομένως είναι πολύ προφανές, πως η ΑΕΚ δεν κοιτάζει απλώς στην συγκεκριμένη θέση

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ θα επιδιώξει μέχρι το τέλος Γενάρη να κάνει μεταγραφικές κινήσεις και μάλιστα περισσότερες από μια. Αλλά κινήσεις ουσίας. Και παρότι θέλει (και ψάχνει) αριστερό μπακ, δεν είναι απαραίτητο πως τελικά εκεί θα γίνει μεταγραφή. Ούτε θα αποτελέσει έκπληξη αν προκύψει είτε μεσοεπιθετικός (αντιθέτως μοιάζει ίσως και το πιο πιθανό), είτε ακόμα και δεξί μπακ.  Ενώ έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, όταν κάποιο όνομα δει το φως της δημοσιότητας, θα είναι πολύ κοντά στο να κλείσει ή ενδεχομένως θα έχει ήδη υπογράψει.