Η συζήτηση για δεξί μπακ στην ΑΕΚ και τι δείχνει η περίπτωση του Ματσόκι

Η συζήτηση για δεξί μπακ στην ΑΕΚ και τι δείχνει η περίπτωση του Ματσόκι

Κώστας Τσίλης 20:02 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:10 - 11.12.2023

Οι Ιταλοί συνεχίζουν να συντηρούν το (περίπλοκο) μεταγραφικό σενάριο για τον Ματσόκι, αλλά οι πτυχές της υπόθεση αυτής, δείχνουν πράγματα για τις σκέψεις στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν επιβεβαίωσε το ιταλικό δημοσίευμα της Παρασκευής, περί κρούσης στην Σαλερνιτάνα για τον Πασκουάλε Ματσόκι. Ούτε όμως το διέψευσε και έμεινε στο «ουδέν σχόλιο» και αυτό είναι κάτι προφανώς έχει την σημασία του. Όπως και έχει σημασία το πόσο περίπλοκη είναι έτσι κι αλλιώς μια τέτοια υπόθεση, για έναν ποδοσφαιριστή που αφενός δεσμεύεται με συμβόλαιο και παίζει βασικός στην ομάδα του στο Καμπιονάτο. Αφετέρου έχει πάνω του μάτια και από άλλες ιταλικές ομάδες. Ακόμα και από τη Νάπολι. Πάντως οι Ιταλοί συντηρούν στην επικαιρότητα την εμπλοκή της Ένωσης στην υπόθεση. 

Ανεξαρτήτως πάντως, από το πως θα εξελιχθεί αυτή η περίπλοκη υπόθεση, υπάρχουν στοιχεία που φανερώνουν τις σκέψεις που κάνουν στην ΑΕΚ. Και δεν αφορούν μόνο τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Για παράδειγμα το γεγονός πως ο Ματσόκι αγωνίζεται κυρίως στην θέση του δεξιού μπακ και πριν από έξι μήνες η Ένωση αποδεδειγμένα έκανε κρούση και προσπάθεια να αποκτήσει τον επίσης δεξιό μπακ Μπάλντοκ από την Σέφιλντ, φανερώνει πως υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση. Για την συγκεκριμένη θέση. 

Ενδεχομένως ακόμα και με ορίζοντα το προσεχές καλοκαίρι. Αλλά είναι δεδομένο πως αν η ΑΕΚ βρει ήδη από τον Γενάρη, μια εξαιρετική περίπτωση, δεν πρόκειται να περιμένει για έξι μήνες. Ενώ υπάρχει και η παράμετρος, πως το συμβόλαιο του Σιντιμπέ, λήγει στο τέλος της σεζόν. Χωρίς ακόμα να υπάρχει μια σαφής ένδειξη για τις σκέψεις του Δικεφάλου επ' αυτού.

Επίσης υπάρχει και κάτι ακόμα. Ο Ματσόκι είναι ένας ποδοσφαιριστής που θεωρητικά είναι δεξί μπακ. Φέτος στην Σαλερνιτάνα, έχει παίξει τέσσερις θέσεις. Τις περισσότερες φορές, ως δεξί χαφ. Επί της ουσίας είναι μια λογική του προπονητή της Σαλερνιτάνα, να «φορτώνει» την πλευρά με δυο μπακ. Πίσω και μπροστά. Με τον Ματσόκι να παίζει μπροστά. Αν τράβηξε την προσοχή του Αλμέιδα ένα δεξί μπακ, που να μπορεί με ευκολία να παίξει και χαφ, τότε φανερώνονται επί της ουσίας, τα χαρακτηριστικά που θέλει για την συγκεκριμένη θέση. Και έχει και αυτό την αξία του, ως προς τι ακριβώς κοιτάζει η ΑΕΚ στην αγορά.