Η ΑΕΚ μετράει μηδέν νίκες και μόλις τρεις βαθμούς με τους νεοφώτιστους τη φετινή σεζόν

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ

i

© Intime

Η ΑΕΚ μετράει μηδέν νίκες και μόλις τρεις βαθμούς με τους νεοφώτιστους τη φετινή σεζόν

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:40 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:44 - 22.12.2023

Στα τρία ματς κόντρα σε Πανσερραϊκό και Κηφισιά, η ΑΕΚ έχει μείνει μακριά από το τρίποντο της νίκης.

Η ΑΕΚ «αυτοκτόνησε» στις Σέρρες και μετά την γκέλα στο Αγρίνιο, έμεινε χωρίς νίκη για δεύτερο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα κάνει... Χριστούγεννα στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία των κιτρινόμαυρων να πάρουν τη νίκη, σε ματς που είναι ανώτεροι του αντιπάλου.

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το 0/3 νίκες της Ένωσης κόντρα στις νεοφώτιστες ομάδες τη φετινή σεζόν. Συγκεκριμένα, στα τρία ματς κόντρα σε Πανσερραϊκό (Χ2) και Κηφισιά, το σύνολο του Αλμέιδα έμεινε ισόπαλο κι έτσι έχασε μέσα από τα χέρια του έξι βαθμούς.

Απώλεια βαθμών στην Opap Arena με το... καλημέρα

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, ΑΕΚ και Πανσερραϊκός έμειναν ισόπαλοι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, ο Άλεξιτς με μία όμορφη κεφαλιά άνοιξε το σκορ και χάρισε το προβάδισμα στους Σερραίους.

Η Ένωση παρά το γρήγορο «σοκ» πίεσε τον αντίπαλο με σκοπό να κάνει την ολική ανατροπή, ωστόσο ο Χόβαν είχε άλλη άποψη, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να λέει «όχι» στο πέναλτι του Φαν Βεερτ στο 63΄.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 80 λεπτά αγώνα, ο Γκατσίνοβιτς βρήκε τη λύση κι έφερε το ματς στα ίσα, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Ο Βαφέας σόκαρε την ΑΕΚ στην Καισαριανή

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ κοντραρίστηκε με την Κηφισιά στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος», σε ένα must win ματς για την ομάδα του Αλμέιδα.

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώθηκε με την Ένωση να έχει την υπεροχή αλλά να μένει «άσφαιρη», ωστόσο στην επανάληψη ήρθε γρήγορα το γκολ, με τον Σναϊντερλάν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Με βάση κα την εικόνα του ματς, όλα έδειχναν πως η ΑΕΚ θα πανηγυρίσει το τρίποντο, ωστόσο στο 85ο λεπτό ο Βαφέας εκμεταλλεύτηκε το κενό στην αντίπαλη άμυνα και... λύτρωσε τους νεοφώτιστους (1-1).

Το «θρίλερ» στον Λάκκο των Λεόντων

Χθες το απόγευμα (21/12) στις Σέρρες, η ΑΕΚ έκανε νέο στραβοπάτημα. Μπορεί ο Πανσερραϊκός να έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ χάρη στα γκολ των Ρότα και Γκαρσία, ωστόσο με πρωταγωνιστή τον Θυμιάνη βρήκε «απάντηση» σε ισάριθμες περιπτώσεις κι έριξε την Ένωση στο -3 από την κορυφή.