Το πρώτο μάθημα που θα βάλει ο Αλμέιδα στους παίκτες του ενόψει Play Offs
i

ΑΕΚ, προπόνηση/©intime

Το πρώτο μάθημα που θα βάλει ο Αλμέιδα στους παίκτες του ενόψει Play Offs

Κώστας Τσίλης 14:40 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:44 - 13.03.2023

Η ΑΕΚ πήρε μόνο τρεις βαθμούς απ' όσα ματς έμεινε πίσω στο σκορ στην κανονική περίοδο και αυτό είναι το πρώτο που θα δουλέψει ο Αλμέιδα ενόψει του μίνι πρωταθλήματος που ξεκινά την Κυριακή

Για την ΑΕΚ πλέον η μοναδική αξία που υπάρχει στην αναφορά στο κυριακάτικο ντέρμπι, είναι για να αναλυθούν τα τακτικά λάθη. Από εκεί και πέρα, όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην μάχη των Play Offs που ξεκινά την Κυριακή. Και στην δουλειά που θα κάνει ο Ματίας Αλμέιδα για να πάει η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη σ' αυτό το μίνι πρωτάθλημα, που θα κρίνει και τον τίτλο. 

Για τον Αργεντινό τεχνικό πάντως, είναι πολύ ξεκάθαρο, το ποιο θα είναι το πρώτο... μάθημα που θα βάλει στους ποδοσφαιριστές του, μπροστά στα κρίσιμα ματς που έρχονται. Είναι αυτό που προέκυψε και απ' αυτό που έγινε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και σ' άλλα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Η ΑΕΚ έδειξε μια τεράστια αδυναμία να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. 

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα έξι παιχνίδια της κανονικής περιόδου που η ΑΕΚ είδε τον αντίπαλο να σκοράρει πρώτος, αυτό που τελικά μάζεψε είναι μόλις τρεις βαθμοί. Και αυτοί από ένα ματς μόνο, αυτό στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό. Στα υπόλοιπα πέντε ματς που ο αντίπαλος προηγήθηκε, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει ούτε ισοπαλία. 

Προφανώς αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο ο Αλμέιδα και έχει εντοπίσει αλλά και έχει αξιολογήσει ως πολύ σημαντικό για να διορθωθεί. Άλλωστε οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες που όταν προηγήθηκαν στο σκορ απέναντι στην ΑΕΚ, κέρδισαν και τα παιχνίδια, έχουν μπει στα Play Offs. Επομένως η Ένωση θα τις βρει μπροστά της και μάλιστα δυο φορές την κάθε μια εξ αυτών. Γι αυτό και ο Αλμέιδα αναμένεται να δώσει βάρος σ' αυτό το κομμάτι, στην δουλειά που θα κάνει.