Πώς το έκανε αυτό; O ήρωας του Κατάρ που έκανε χατ-τρικ στον τελικό του Asian Cup πανηγύρισε κάνοντας μαγικό κόλπο στην κάμερα (vid)
i

© PrtScr

Πώς το έκανε αυτό; O ήρωας του Κατάρ που έκανε χατ-τρικ στον τελικό του Asian Cup πανηγύρισε κάνοντας μαγικό κόλπο στην κάμερα (vid)

Γιάννης Λιβανός 13:18 - 11.02.2024

Ο επιθετικός του Κατάρ Άκραμ Αφίφ έκανε πράγματα και θαύματα στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου απέναντι στην Ιορδανία! Το Κατάρ υπερασπίστηκε τον τίτλο του χάρη στα τρία πέναλτι που πέτυχε ο Αφίφ, ο οποίος ξετρέλανε τους οπαδούς κάνοντας μαγικό κόλπο ύστερα από την επίτευξη του πρώτου γκολ-πέναλτι.

Ο επιθετικός του Κατάρ, Ακράμ Αφίφ ξεσήκωσε τους οπαδούς του κάνοντας ένα μαγικό κόλπο αφού σκόραρε στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου! 

Η διοργανώτρια χώρα (Κατάρ) και η Ιορδανία αναμετρήθηκαν διεκδικώντας το στέμμα των Πρωταθλητών Ασίας. Το τουρνουά έδωσε ένα εκπληκτικό φινάλε, με την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και το Ιράν να αποκλείονται στα προημιτελικά και ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο στάδιο Λουσαΐλ, όπου πέρυσι διεξήχθη ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία, διαδραματίστηκε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ανάμεσα σε Κατάρ και Ιορδανία. Το Κατάρ μάλιστα προηγήθηκε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ακράμ Αφίφ.  

Αφού λοιπόν ο Αφίφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έβαλε ξαφνικά το χέρι του στις κάλτσες του και έβγαλε μια κάρτα με κάτι που έμοιαζε με φωτογραφία του εαυτού του.

Ο Αφίφ λοιπόν κρατώντας την κάρτα σε μια κοντινή τηλεοπτική κάμερα, η εικόνα εξαφανίστηκε ξαφνικά και αντικαταστάθηκε από το γράμμα S,προκαλώντας στους φιλάθλους δέος. Πολλοί απάντησαν απλώς με τη λέξη «ουάου», ενώ άλλοι ήταν περίεργοι για το τι σήμαινε το S, με κάποιους να υποθέτουν ότι ήταν φόρος τιμής στη σύζυγό του. Ένας θαυμαστής αστειεύτηκε: «Φανταστείτε να μην του πετύχαινε το κόλπο». Ένας άλλος έιπε: «Αυτό είναι πανέμορφο»

Δείτε παρακάτω στο 0.50 το κόλπο του Αφίφ:

Ένας οπαδός δεν μπόρεσε να αντισταθεί εις βάρος ενός παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε προσπαθήσει κάτι ανάλογο, λέγοντας: «Αν ήταν ο Άντονι θα είχε αυτή την κάρτα στην κάλτσα του για έναν ολόκληρο χρόνο». 

Το Κατάρ υπερασπίστηκε τον θρόνο του και λύγισε την αξιόμαχη Ιορδανία στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας
REST OF THE WORLD

19:51 - 10.02.2024

Το Κατάρ υπερασπίστηκε τον θρόνο του και λύγισε την αξιόμαχη Ιορδανία στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αφίφ, το Κατάρ επικράτησε με 3-1 της Ιορδανίας στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Χατ-τρικ από εκτελέσεις πέναλτι για τον 27χρονο επιθετικό.

Ο Αφίφ κράτησε την ψυχραιμία του σε όλο το ματς καθώς το Κατάρ κέρδισε άλλα δύο πέναλτι, επιτρέποντας στον 27χρονο να ολοκληρώσει το χατ-τρικ του. Μετά από σχεδόν 20 λεπτά πρόσθετης ώρας, οι παίκτες και οι οπαδοί του Κατάρ μπορούσαν επιτέλους να πανηγυρίσουν την υπεράσπιση του Ασιατικού Κυπέλλου, λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την απογοητευτική τους εμφάνισή στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο επίσης φιλοξένησαν.