Το Κατάρ έβγαλε νοκ-άουτ το Ιράν και πέρασε στον τελικό - Γυρίζει στην ΑΕΚ ο Χατζισαφί, στον Άρη ο Ανσαριφάρντ!
i

Photo by Robert Cianflone/Getty Images

Το Κατάρ έβγαλε νοκ-άουτ το Ιράν και πέρασε στον τελικό - Γυρίζει στην ΑΕΚ ο Χατζισαφί, στον Άρη ο Ανσαριφάρντ!

Παναγιώτης Κατσαφάδος 19:12 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:26 - 07.02.2024

Το Κατάρ έκανε την ανατροπή, επικράτησε 3-2 του Ιράν σε ένα φοβερό ματς και προκρίθηκε στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου. Κάτι το οποίο σημαίνει πως ο Εχσάν Χατζισαφί επιστρέφει στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ, ενώ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ θα ενσωματωθεί στον Άρη.

Το Κατάρ, «λύγισε» το Ιράν στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του φετινού τουρνουά, επικρατώντας με 3-2 έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο «Al Thumama Stadium» της Ντόχα και το Σάββατο (10/2) θα έχει τη ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο σερί τρόπαιό του, στο «Lusail Stadium» απέναντι στην «πρωτάρα» Ιορδανία.

Το Ιράν, που για πολλούς ήταν το απόλυτο φαβορί του φετινού τουρνουά, μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με το γκολ του Αζμούν.

Ο Αμπντουσαλάμ στο 17’ έφερε το ματς στα ίσα για το Κατάρ, ενώ λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, ο Αφίφ στο 43’ έδωσε το προβάδισμα στους Καταριανούς.

Το Ιράν ήταν καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισε με το εύστοχο πέναλτι του Τζαχανμπάκς στο 51’ κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να κάνει... ανατροπή στην ανατροπή, όμως ο τελευταίος λόγος άνηκε στο Κατάρ.

Ο Αλμοέζ Αλί με ωραία κίνηση κι εκτέλεση σημείωσε στο 82’ το νικητήριο τέρμα, που έστειλε το Κατάρ στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (10/2), ενώ το Ιράν ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες μετά την απευθείας αποβολή του Χαλιλζαντέχ στο 90’+2’.

Μαγική Ιορδανία, υπέταξε τη Νότια Κορέα και έκλεισε θέση στον τελικό του Asian Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της!
REST OF THE WORLD

20:07 - 06.02.2024

Μαγική Ιορδανία, υπέταξε τη Νότια Κορέα και έκλεισε θέση στον τελικό του Asian Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Η Ιορδανία συνέχισε την «ονειρική» πορεία στο Κύπελλο Ασίας, πέταξε έξω τη Νότια Κορέα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Εχσάν Χατζισαφί της ΑΕΚ ήταν στο βασικό σχήμα του Ιράν κι αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο απ' τον Μοχαμαντί, ενώ αντίθετα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ του Άρη δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου απ' τον τεχνικό των Ιρανών, Αμίρ Γκαλενοέι. Όπως και να ΄χει, αμφότεροι ετοιμάζουν βαλίτσες για Ελλάδα, προκειμένου να ενσωματωθούν στις ομάδες τους.