Το Κατάρ υπερασπίστηκε τον θρόνο του και λύγισε την αξιόμαχη Ιορδανία στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας

Back to back κατακτήσεις για το Κατάρ

i

Photo by Robert Cianflone/Getty Images

Το Κατάρ υπερασπίστηκε τον θρόνο του και λύγισε την αξιόμαχη Ιορδανία στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας

Πάνος Κορομηλάς 19:51 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:02 - 10.02.2024

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αφίφ, το Κατάρ επικράτησε με 3-1 της Ιορδανίας στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Χατ-τρικ από εκτελέσεις πέναλτι για τον 27χρονο επιθετικό.

Θρίαμβος για το Κατάρ στο Κύπελλο Ασίας. Οι οικοδεσπότες επικράτησαν με 3-1 της Ιορδανίας και κατέκτησαν τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική φορά. Υπερασπίστηκαν έτσι τον θρόνο τους και γιόρτασαν αυτή τη μεγάλη επιτυχία μέσα στο σπίτι τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Αφίφ, ο οποίος πέτυχε και τα τρία γκολ της ομάδας του. Το εντυπωσιακό είναι πως και τα τρία τέρματα προήλθαν από εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι. Ο σέντερ φορ του Κατάρ, άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό. 

Οι Ιορδανοί ισοφάρισαν στο 67' με τον Αλ Ναϊμάτ, όμως ο Αφίφ ήταν ξανά εύστοχος από την άσπρη βούλα οκτώ λεπτά αργότερα. Ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, νικώντας τον Αμπού Λαϊλά από τα 11 βήματα. 

Έτσι, οδήγησε την εθνική του ομάδα στη δεύτερη διαδοχική κατάκτηση του Κυπέλλου Ασίας, μετά το 2019, όταν και είχε επικρατήσει στον τελικό της Ιαπωνίας με το ίδιο σκορ. 

Από την πλευρά της, η Ιορδανία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με θετικό τρόπο την ονειρική πορεία της στη διοργάνωση. Όπως και να έχει όμως, έγραψε τη δική της ιστορία, μιας και είναι η πρώτη φορά που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας.