Αφεντικό στα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο – Οι τελικοί με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Μία ακόμα νίκη σε ντέρμπι πανηγύρισαν οι «πράσινοι».

i

©intime

Αφεντικό στα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο – Οι τελικοί με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Γιώργος Σακελλαρίου 23:00 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:15 - 10.04.2023

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει νίκη η ισοπαλία στα 22 από τα 30 ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη, που έχει δώσει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του.

Ο Παναθηναϊκός με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ήδη έναν τίτλο και διεκδικεί έπειτα από 13 χρόνια και την επιστροφή στην κορυφή.

Το «τριφύλλι» νίκησε το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό κι έχει πανηγυρίσει φέτος νίκη με όλους τους μεγάλους. Όπως συνέβη και πέρσι με τον Σέρβο τεχνικό στον πάγκο. Ο Γιοβάνοβιτς, όπως έχουμε τονίσει και κατ’ επέκταση ο Παναθηναϊκός, είναι αήττητος σ’ επτά ντέρμπι εντός κι εκτός έδρας με τους Πειραιώτες κι απομένει το ματς στο Φάληρο για τον δεύτερο γύρο των playoffs.

Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, στα δύο χρόνια που είναι προπονητής του ο Γιοβάνοβιτς, έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ από τον αιώνιο αντίπαλο. Συνολικά ο Παναθηναϊκός έχει τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες με τους «ερυθρόλευκους» και τα γκολ είναι 6 υπέρ και 2 κατά.

Το «τριφύλλι», όμως, δεν κυριαρχεί μόνο με τον Ολυμπιακό. Ακόμα και με την ΑΕΚ πήρε τα σημαντικά ματς και πλέον έχει έναν «τελικό» για τον τίτλο στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός νίκησε στον πρώτο γύρο την Ένωση με 2-1 και πέρσι στη Λεωφόρο είχε επικρατήσει 3-0. Ηττήθηκε εκτός έδρας 1-0 στην κανονική διάρκεια πέρσι και φέτος, αλλά σε κανένα ματς δεν ήταν χειρότερος. 

Στα playoffs που κρίνονται όλα, ο Παναθηναϊκός στην έδρα της ΑΕΚ, με τον Γιοβάνοβιτς πάντα στον πάγκο, είναι αήττητος. Κόντρα στην Ένωση, το «τριφύλλι» έχει 2 νίκες, ισάριθμες ήττες και τρία ματς δεν είχαν νικητή. Στη Λεωφόρο, όμως, ο νικητής, είναι πιθανό να κρατήσει στο τέλος της σεζόν και το τρόπαιο στα χέρια του. Τα γκολ είναι 6 υπέρ και 4 κατά για τον Παναθηναϊκό.

Σκάνδαλο με τους Πολωνούς βλέπει ο Παναθηναϊκός: «Είναι φανερό ποιοι θέλουν διαιτησίες τύπου Διαμαντόπουλου, να δώσει εξηγήσεις ο Μπένετ»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:49 - 10.04.2023

Σκάνδαλο με τους Πολωνούς βλέπει ο Παναθηναϊκός: «Είναι φανερό ποιοι θέλουν διαιτησίες τύπου Διαμαντόπουλου, να δώσει εξηγήσεις ο Μπένετ»

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε έντονα στην αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών που είχαν οριστεί στο ΑΕΚ - Άρης και έκανε λόγο για σκανδαλώδη αλλαγή και για ομάδες που δεν θέλουν τους ξένους διαιτητές.

Αφεντικό και κόντρα στον Άρη είναι οι «πράσινοι» με τον Σέρβο τεχνικό. Την περασμένη σεζόν ο Γιοβάνοβιτς έχασε το πρώτο ματς στη Θεσσαλονίκη με 1-0. Έκτοτε, σε έξι παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, Λεωφόρο και «Κλ. Βικελίδης» ο Παναθηναϊκός έχει 5 νίκες και ένα ματς έληξε ισόπαλο. Το περσινό εκτός έδρας με το «τριφύλλι» να έχει πάρα πολλές απουσίες. Στα ματς των δύο ομάδων, ωστόσο δεν μπαίνουν πολλά γκολ. Ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει επτά γκολ, έχει δεχθεί δύο και κλείνει τη σεζόν με ματς στη Λεωφόρο κόντρα στον Άρη, τα οποία αν κυλήσουν όλα όπως εύχονται οι «πράσινοι» θα είναι φιέστα τίτλου.

Το μοναδικό πρόβλημα είναι ο ΠΑΟΚ. Αλλά και πάλι κόντρα στον «Δικέφαλο» ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το Κύπελλο στον τελικό της περασμένης σεζόν. Λόγω του Κυπέλλου, ο Γιοβάνοβιτς έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές τον ΠΑΟΚ συγκριτικά με όλους τους μεγάλους. Σ’ εννέα ματς έχει τρεις νίκες. Μία στη Λεωφόρο, μία στον τελικό στο ΟΑΚΑ και μία στην Τούμπα φέτος και μάλιστα με ανατροπή. Οι «πράσινοι» έχουν υποστεί και 5 ήττες και για την τρέχουσα σεζόν έχουν ακόμα δύο αγώνες με τον ΠΑΟΚ εντός, εκτός. Δύο τελικοί, οι οποίοι μαζί με αυτόν κόντρα στην ΑΕΚ θα κρίνουν πολλά για την κατάκτηση του τίτλου. Τα γκολ είναι 15-8 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, έχει παίξει μέχρι στιγμής 30 φορές κόντρα στους υπόλοιπους μεγάλους και έχει 22 ματς αήττητος. Στα 13 επικράτησε, σχεδόν στα μισά δηλαδή και σε ακόμα 9 δεν υπήρξε νικητής. Γνώρισε επίσης οκτώ ήττες και οι περισσότερες από τις μισές είναι από τον ΠΑΟΚ.