Η απρόσμενη κλήση του Μπέκαμ στον Μαγκουάιρ: «Με συμβούλεψε για τον χειρισμό της κακοποίησης, ήταν συγκινητικό» (vid)

Χάρι Μαγκουάιρ

i

PrtScr

Η απρόσμενη κλήση του Μπέκαμ στον Μαγκουάιρ: «Με συμβούλεψε για τον χειρισμό της κακοποίησης, ήταν συγκινητικό» (vid)

Κώστας Τόπας 09:42 - 11.10.2023

Ο πρόεδρος της Ίντερ Μαϊάμι επικοινώνησε με τον Χάρι Μαγκουάιρ, προκειμένου να τον συμβουλέψει πώς να αντιμετωπίσει την κριτική που δέχεται από τους φιλάθλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ είπε ότι έλαβε μια αιφνιδιαστική κλήση από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ πριν από τρεις εβδομάδες και το χαρακτήρισε «κομψό» έως και «συγκινητικό». Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσέφερε καλά λόγια συμπαράστασης στον Άγγλο διεθνή αμυντικό των «κόκκινων διαβόλων», ο οποίος δέχθηκε σφοδρή κριτική το τελευταίο διάστημα από τους οπαδούς της ομάδας του.

Ο 30χρονος Μαγκουάιρ έχει υποστεί βάναυση κακοποίηση από τους οργισμένους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μια εμπειρία που ο Ντέιβιντ Μπέκαμ γνωρίζει πολύ καλά μετά την εμπειρία του με την κόκκινη κάρτα που έλαβε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, η οποία τον έκανε ίσως τον πιο μισητό άνθρωπο στην Αγγλία. Ήταν το χειρότερο κεφάλαιο της λαμπρής καριέρας του, όπως άλλωστε δήλωσε ο ίδιος στην ιστορία του ντοκιμαντέρ που μόλις κυκλοφόρησε το Netflix.

«Η κλήση του Μπέκαμ σήμαινε τα πάντα», είπε ο Μαγκουάιρ στους δημοσιογράφους την Τρίτη μετά την προπόνηση της Αγγλίας στο Σεντ Τζορτζ Παρκ. «Έχω μιλήσει σε όλη μου την καριέρα για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ότι ήταν κάποιος που θαύμαζα και τον κοίταζα όταν ήμουν παιδί. Ήταν εξαιρετικό πρότυπο όταν ήμουν παιδί. Δείχνει πόσο αριστοκρατικός είναι πλησιάζοντας με. Ήταν κάτι ότι πραγματικά το εκτιμώ, κάτι συγκινητικό».

Ο Μαγκουάιρ, ο οποίος έχει 59 συμμετοχές για την Αγγλία, σημείωσε αυτογκόλ εναντίον της Σκωτίας σε ένα κατά τα άλλα συμπαγές παιχνίδι και βρίσκεται στην αποστολή του Σάουθγκεϊτ για το φιλικό της Παρασκευής με την Αυστραλία και τα προκριματικά του Euro.

Ο Μαγκουάιρ παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ του Μπέκαμ και είπε ότι σοκαρίστηκε από το επίπεδο κακοποίησης που υπέστη ο παλαίμαχος Άγγλος μεσοεπιθετικός. Αν και ο αμυντικός δεν ήθελε να αποκαλύψει πολλά από τη συζήτησή τους, είπε ότι «το κύριο πράγμα που έκανε ήταν να μου θύμισε την καριέρα που είχα μέχρι σήμερα και τις μεγάλες στιγμές που είχα στην καριέρα μου. Όταν περνάς δύσκολες στιγμές, πρέπει να αναθεωρήσεις προηγούμενες εμπειρίες και αναμνήσεις, όπου έφτασες. Κάθε καριέρα έχει σκαμπανεβάσματα, ειδικά όταν φτάνεις σε αυτό που έχω πετύχει (αρχηγός ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο για τρία ενάμιση χρόνια). «Ήταν σε αυτή τη θέση και ξέρει πώς είναι».