«Βράζουν» στην Αγγλία με τη νέα φανέλα της εθνικής: «Θα ανταλλάξουν τα Τρία Λιοντάρια με τρεις γάτες στο τέλος;»

Φανέλα Αγγλίας

«Βράζουν» στην Αγγλία με τη νέα φανέλα της εθνικής: «Θα ανταλλάξουν τα Τρία Λιοντάρια με τρεις γάτες στο τέλος;»

Κώστας Τόπας 15:59 - 22.03.2024

Αναβρασμός επικρατεί στην Αγγλία για τη νέα εμφάνιση που «λάνσαραν» τα «τρία λιοντάρια» ενόψει Euro 2024.

Ποτέ στο παρελθόν μια φανέλα της Αγγλίας δεν είχε προκαλέσει τόση διαμάχη. Αυτή την εβδομάδα, κυκλοφόρησε η νέα εμφάνιση των «τριών λονταριών», η οποία ξεχωρίζει λόγω των χρωμάτων του σταυρού στην πλάτη, με το κόκκινο και το άσπρο να αντικαθίστανται από το μπλε και το μωβ. Σε ένα τεράστιο κύμα κριτικής, με πρώην παίκτες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαφωνίας και στην οποία έχει προστεθεί ακόμη και ο Ρίσι Σουνάκ, ο πρωθυπουργός της χώρας. 

Ο Ντέιβιντ Σίμαν έκανε ένα ειρωνικό σχόλιο και ξεκαθάρισε ότι, αν ήταν στην εποχή του, οι παίκτες θα αρνούνταν να φορέσουν αυτή τη φανέλα. «Δεν υπάρχει τρόπος να το διορθώσετε. Τι ακολουθεί: θα ανταλλάξετε τα Τρία Λιοντάρια με τρεις γάτες; Μιλάμε για τη σημαία του Αγίου Γεωργίου. Είμαι σίγουρος ότι αν ρωτούσατε τα αγόρια [της γενιάς σας], θα θα έλεγε όχι», τόνισε ο πρώην ποδοσφαιριστής.

Κατά την κυκλοφορία της νέας εμφάνισης, ο χορηγός της ομάδας εξήγησε ότι έκανε «μια παιχνιδιάρικη αλλαγή στο σταυρό του Αγίου Γεωργίου στο γιακά, με στόχο να ενώσει και να εμπνεύσει», αλλά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το αντίθετο.

«Προτιμώ προφανώς την αρχική έκδοση και αυτή είναι η άποψή μου όταν διακυβεύονται εθνικές σημαίες. Δεν πρέπει να αστειευόμαστε μαζί τους, γιατί είναι πηγή υπερηφάνειας και ταυτότητας και είναι τέλειοι όπως είναι», είπε ο Σουνάκ στο Sky News.

Η κατάσταση οδήγησε μάλιστα στη δημιουργία διαδικτυακής αίτησης για την κατασκευή μιας νέας φανέλας, με περισσότερες από 16 χιλιάδες υπογραφές.